Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut sitoutuu edistämään puhdasta ja dopingvapaata kuntoilua

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut sitoutuu edistämään puhdasta ja dopingvapaata kuntoilua

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut haluaa toimia liikunnan ja terveiden elämäntapojen edistäjänä. Liikuntapalvelut on sitoutunut 15.6.2018 Puhtaan liikunnan puolesta –toimintamalliin, jossa kehitetään ja ylläpidetään laadukasta kuntoilua, johon ei kuulu minkäänlainen dopingaineiden käyttö, välittäminen tai mainonta. Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli (PLP) on A-klinikkasäätiön Dopinglinkin ylläpitämää terveyden edistämiseen ja puhtaaseen liikuntaan tähtäävää yleishyödyllistä toimintaa. Toimintamalli on yksi Dopinglinkin päätoiminnoista ja sen tarkoituksena on sitouttaa liikuntakeskuksia toimimaan ilman (kunto)dopingaineita. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut lähtee mukaan toimintamalliin Helsingin ja Oulun jalanjäljissä.

Sitoutumalla toimintamalliin kaupunki antaa ihmisille lupauksen siitä, että Jyväskylän kaupungin liikuntapaikoissa treenataan ilman (kunto)dopingaineita ja kannustetaan kuntalaisia terveellisiin elämäntapoihin sekä terveyttä edistävään liikuntaan. Sitoumuksen merkiksi kuntokeskukset saavat PLP-tarran ja -sertifikaatin saleille esille laitettaviksi sekä kuukausittain julkaistavan uutiskirjeen. Liikuntapalvelujen henkilökunnalla on sopimuksen myötä mahdollisuus osallistua Kuntodopingin perusteet -verkkokoulutuksen, jota A-klinikka säätiö ylläpitää.

Toiminta on kunnille maksutonta. Rahoittajina hankkeessa toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Lisätietoja:
erikoissuunnittelija Anna-Leena Sahindal p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[at]jkl.fi

15.6.2018Anna-Leena Sahindal

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje