Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Lyhytaikaishoito Akseli ja Elinalle etsitään uusia tiloja Jyväskylässä

Lyhytaikaishoito Akseli ja Elinalle etsitään uusia tiloja Jyväskylässä

Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluissa etsitään lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elinalle uusia tiloja. Nykyisessä maakunta- ja soten muutostilanteessa kokonaan uutta yksikköä ei ole mahdollista rakentaa, joten Tilapalvelu on kartoittanut yhdessä vanhuspalvelujen kanssa nykyisten yksikköjen toimivuutta. Toimintaan soveltuvia tiloja ei ole kaupungissa tyhjillään.

Selvitysprosessin aikana selvisi, että ARA-rahoitusta saaneet kiinteistöt eivät sovellu tiloiksi johtuen ARAn ja EU:n säännöksistä. Tämä ja yksiköiden koko rajasi lähes kaikki kaupungin omat toimintayksiköt pois. Käytännössä ainoastaan kolme kiinteistöä soveltuu vaihtoehdoksi ja sijainniltaan sekä toimivuudeltaan parhaaksi vaihtoehdoksi jää näistä Väinönkadun palvelukeskus. Väinönkadulla lyhytaikaishoidossa voitaisiin panostaa hyvin asiakkaiden kuntoutukseen fysioterapeuttien ja kuntoutustilojen myötä. Omaisten ja läheisten kannalta kiinteistön sijainti on erinomaisesti julkisen liikenteen kulkureiteillä keskellä kaupunkia.

Perusturvalautakunta päättää asiasta elokuun kokouksessa

Perusturvalautakunta käsittelee asiakokonaisuutta kokouksessaan 23.elokuuta. Selvitetyn vaihtoehdon mukaisesti Väinönkadun toiminta pitkäaikaisen asumisen yksikkönä lakkaisi ja lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elina muuttaisi vuoden vaihteessa Väinönkadun tiloihin. Väinönkadun nykyisen palvelutalon asukkaille tarjotaan vaihtoehtoisesti uusi palveluasumisen paikka kaupungin omista yksiköistä tai yksityisistä palveluasumisen yksiköistä. Asukkaiden omaisiin ja läheisiin ollaan perusturvalautakunnan kokouksen jälkeen yhteydessä. Väinönkadun palvelukeskuksen henkilöstö sijoittuisi kaupungin omiin toimintoihin vanhuspalveluiden vastaavissa tehtävissä.

Lisätietoa: palvelujohtaja Maarit Raappana, puh. 014 266 3634

19.6.2018Sanna Siniluhta

Kommentit (1 kommentti)

Kirjoittaja
Viesti
jas jas20.06.2018 11:291 kuukausi sitten

siis mitä ihmettä. että taas yksi tehostetunpalveluasumisen yksikkö lakkautetaan. ottakaa jo pää sieltä pensaasta pois. entistä huonokuntoisempia vanhuksia joutuu jonottamaan ja odottamaan hoitopaikkaa (tai kuolemaa) kotonaan. kotihoidon ihmisetkään ei enää ehdi tekemään kuin juuri ja juuri pakolliset hoidot. kyllä ei hyvältä näytä. täytyy vain toivoa että te päättäjät itse olette joskus siinä asemassa että joudutte kotona kitumaan ja odottamaan sitä kiireistä kotihoidon ylikuormitettua ihmistä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje