Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Vaajakoskea kehitetään rakentamalla

Vaajakoskea kehitetään rakentamalla

Tule mukaan Vaajakosken Kohinoiden yhteydessä järjestettävään kaavoitusiltaan kuulemaan ja keskustelemaan Vaajakosken ajankohtaisista kaavoitushankkeista torstaina 2.8. klo 17-19. Tilaisuus järjestetään Vaajakosken Urheilutalolla (Savonmäentie 9).

Ydinkeskustan osalta kaavamuutoksia on useissa kohteissa käynnissä. Rakentaminen on alkanut niin sanotun Vanhan Vaajalan korttelissa ja on valmisteilla Savonmäentien varrella. Urheilutien varrella oleva K-marketin kaava odottaa vielä lainvoimaisuutta ja seuraavia kaavoituskohteita ovat Väkkärätien ympäristö ja Huoltopolun kaakkoispuoli.

– Palvelujen säilyttämiseksi tarvitaan asiakaskuntaa keskustan alueella ja sen tähden ydinkeskustaan tarvitaan asuntoja. Kokonaistarkastelun mukaan ydinkorttelit tulisivat uusiuduttuaan sisältämään noin 32 000 kerrosalaneliömetriä asumista ja noin 3 000 kerrosalaneliömetriä liikerakentamista. Erityisen merkittävänä tavoitteena pidetään päivittäistavarakaupan turvaamista ydinkeskustassa, kertoo projektipäällikkö Tuija Solin Jyväskylän kaupunkisuunnittelusta.

Varassaari – asumisen, työn ja virkistyksen saari

Myös Haapalahdessa ja Varassaaressa on kysymys merkittävästä täydennysrakentamisesta niin asumisen kuin työpaikkojenkin osalta. Varassaari ympäristöineen tarjoaa tällä hetkellä yli 500 työpaikkaa, ja se on merkittävä ja omaleimainen kerrostaloasumisen paikka. Asemakaavan muutoksen laatimisessa on otettu huomioon se, että aluetta voidaan kehittää moottoritietä odotellessa tai ilman sitä.

Varassaaressa kaikki uudisrakentaminen on sijoitettu jo rakennetuille alueille. Sijoittelulla säilytetään tiettyjä alueita virkistyskäyttöön. Varassaaren lounaisrannalle on osoitettu paikka satamalle ja saaren kainaloon kaupungin maalle yleiselle saunalle.

Muita kaavoitusohjelman mukaisia asumisen täydennysrakentamishankkeita on Haapalammentien päässä kaupungin maalla, sekä yksityinen kaavamuutoshanke Janakanlahdella. Varsinaisen kaavoitusohjelman ulkopuolelta on käynnistymässä entisen SOK:n hallintorakennuksen tontin kehittäminen Konttisentiellä.

– Jos joku kuvittelee, että paljon pitää vielä vettä virrata Haapakoskessa ennen kuin Vaajakosken kehitys piristyy, on väärässä. Vaajakoskella on vahva yhteisöllinen perinne, joka on vieläkin aistittavissa. Olkaamme siis ylpeitä rakennetun ympäristön perinteestä ja hyödyntäkäämme sitä osana uusiutuvaa ja kehittyvää Vaajakoskea, Solin kehottaa.

31.7.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje