Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kaupunkirakennelautakunta päättää uudesta asuinrakentamisesta ja Villa Ranan kulttuuritalosta

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta päättää uudesta asuinrakentamisesta ja Villa Ranan kulttuuritalosta

Kesätauolta palaava kaupunkirakennelautakunta kokoustaa jälleen tiistaina 7.8. ja saa käsittelyynsä mm. Säynätsalon Valtterintien, Villa Ranan sekä Keljonkankaan Suopursuntien päiväkodin asemakaavamuutokset.

Rivitalorakentamista Säynätsaloon

alustava havainnekuva valtterintien asemakaavasta

Alustava havainnekua. Kuva: Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

Säynätsalossa sijaitsevan Valtterintien asemakaavamuutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Jyväskylän kaupungin omistuksessa oleva suunnittelualue sijaitsee Valtterintien päässä Päijänteen maisemien tuntumassa. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on muuttaa osa kerrostalotonteista rivitalotonteiksi ja monipuolistaa kerrostalovaltaisen alueen rakennuskantaa.

– Alueen rakentuminen on sekä resurssiviisasta, mutta monipuolistaa myös pääsaaren asuintonttitarjontaa ja asuntokannan ikäjakaumaa rikastuttaen näin ollen kaupunkikuvaa, sanoo kaavoitusarkkitehti Mari Raekallio.

Kaavan laadintaan on lähdetty Jyväskylän kaupungin aloitteesta ja kaava laaditaan kumppanuuskaavana yhdessä rakennusliike Garantia Rakennus Oy:n kanssa.

Kaavan tiedot: http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/996

Lisätiedot: kaavoitusarkkitehti Mari Raekallio, p. 014 266 5047, mari.raekallio[at]jkl.fi

Villa Rana kulttuuritaloksi

Villa Ranan asemakaavamuutos on edennyt hyväksymisvaiheeseen. Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa kulttuurikeskuksen toteuttaminen ja rakennuksen käyttömahdollisuuksien monipuolistaminen. Samalla Villa Ranalle muodostetaan oma tontti Seminaarinmäen kulttuurihistorialliset arvot ja arvokkaat puutarhakokonaisuudet huomioiden.

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry vuokraa kiinteistön Keski-Suomen Suojeltavat museokiinteistöt oy:ltä. Uusi kulttuuritalo lisää monipuolista ja helposti saavutettavaa kulttuuritarjontaa Jyväskylässä.

– Talon vakituiset toimijat koostuvat tanssin, teatterin, musiikin, kirjallisuuden sekä elokuvan ammattilaisista. Vakituisten toimijoiden lisäksi taloa vuokrataan ulkopuolisille kulttuuritoimijoille sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Talo toimii myös tuotantoalustana, jonka avulla kulttuuritarjonta monipuolistuu ja taiteenalojen väliset yhteistuotannot lisääntyvät, sanoo Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistyksen puheenjohtaja Kyösti Ylikulju.

Kulttuuritalo Villa Ranaan tulee kaksi esityssalia: 100 paikkainen teatteritila alakertaan ja 150-200 paikkainen monitaidesali yläkertaan. Lisäksi taloon tulee taiteilijaresidenssi, sekä kulttuurikahvila. Kulttuuritalon myötä mahdollistetaan työllisyyden kasvua, monipuolistetaan matkailutarjontaa ja elävöitetään kulttuurihistoriallista Seminaarinmäen ympäristöä.

Kaavan tiedot: http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/992

Lisätiedot:
kaavoitusarkkitehti Paula Julin, p. 014 266 7706, paula.julin[at]jkl.fi, Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistyksen puheenjohtaja Kyösti Ylikulju, p.044 578 9485

Yksityinen päiväkoti Keljonkankaalle

Keljonkankaan Suopursutielle on suunnitteilla yksityisen päiväkodin sekä asuinrivitalon tai pienkerrostalon rakentaminen. Suopursutien päiväkodiksi nimetty asemakaava tulee mahdollistamaan yksikerroksisen päiväkodin toteuttamisen hirsi- tai massiivipuurakenteisena. Päiväkoti on mahdollista rakentaa viiden lapsiryhmän tarpeisiin, jolloin tiloihin mahtuisi noin 96 lasta.

– Olemme ylpeitä saadessamme tuoda Jyväskylän jo ennestään laadukkaaseen ja monipuoliseen varhaiskasvatuspalveluun ekologisessa ja aistiystävällisessä hirsipäiväkodissa tarjottavan vaihtoehdon yhdessä Pilkepäiväkotien modernin ja virikkeellisen oppimisympäristön kanssa, sanoo toimialajohtaja Tarmo Kemppainen Mediset Hoivarakentajat Oy:stä.

Suunnittelualue on voimassa olevan asemakaavan mukaan kaavoitettu kerrostalokortteliksi ja autopaikka-alueeksi, mutta alue on jäänyt rakentamattomaksi. Suopursutien päiväkodin asemakaavamuutos on tällä hetkellä luonnosvaiheessa.

Kaavan tiedot: www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/1009

Lisätiedot:
kaavoitusarkkitehti Reijo Teivaistenaho, p. 014 266 5057, reijo.teivaistenaho[at]jkl.fi, Jyväskylän kaupunki
toimialajohtaja Tarmo Kemppainen, p. 044 556 9935, tarmo.kemppainen@hoivarakentajat.fi, Mediset Hoivarakentajat Oy

Pulmusentie 2 hyväksymiskäsittelyyn

Halssilan Pulmusentielle on suunnitteilla uutta asuinrakentamista suunnittelualueella sijaitsevan purkukuntoisen pesularakennuksen tilalle. Asemakaavamuutoksella mahdollistetaan nelikerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen. Asemakaavalla suojellaan myös tontilla oleva vanha muuntamorakennus.

Kaavan tiedot: www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/986

Lisätiedot: kaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi, p. 014 266 5034, mauri.hahkioniemi[at]jkl.fi

3.8.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje