Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Liikkuva hammashoitola Suupirssi starttaa kouluille syys-marraskuussa 2018

Liikkuva hammashoitola Suupirssi starttaa kouluille syys-marraskuussa 2018

Suupirssi on auton sisään mahtuva hammashoitola, jossa tarkastetaan monen 1.- ja 3.-luokkalaisen suu ja hampaat myös syksyllä 2018. Suupirssi kiertää Jyväskylän Kyllön hammashoitolan alueelle kuuluvilla kouluilla sekä Korpilahden Tikkalan koululla. Koulun pihaan pysäköitävän Suupirssin kyydissä kulkee hammashoitajan lisäksi suuhygienisti tai hammaslääkäri.

– Lapsen suun tarkastusaika Suupirssissä ilmoitetaan kotiin kirjeellä. Tarkastukset pyritään tekemään joustavasti eli kun edellinen oppilas palaa luokkaan, seuraava lähtee saman tien autolle, kuvaa osastonhoitaja Teija Närvä.
– On hyvä, jos vanhempi pääsee mukaan tarkastukseen. Kotona kannattaa muistuttaa, että lapsi tulee Suupirssiin ilmoitettuna aikana, vaikka se olisi kouluajan ulkopuolella.

Tarkastuksen jälkeen lapsi saa vanhemmille kotiin vietäväksi tiedotteen, jossa kerrotaan, mitä tarkastuksessa on löytynyt ja mihin hampaiden puhdistamisessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Parasta hampaiden hoitoa on se, että hampaat harjataan huolellisesti aamuin illoin fluorihammastahnalla.

Suupirssin koulut ja tarkastusten ajankohdat

Lisätietoja: Teija Närvä, suun terveydenhuollon osastonhoitaja, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 2267, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

4.9.2018Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje