Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Taiteilijahaku keskisuomalaisen nykytaiteen näyttelyyn 2020 avautuu

Taiteilijahaku keskisuomalaisen nykytaiteen näyttelyyn 2020 avautuu

Kutsumme mukaan näyttelyyn keskisuomalaisia taiteilijoita ja muualla Suomessa tai ulkomailla vaikuttavia, Keski-Suomesta kiinnostuneita taiteilijoita. Taiteilijahakuun osallistuvilta ei vaadita taiteilijaseurajäsenyyttä eikä taidealan opintoja. Haku on voimassa 31.10.2018 saakka.

Alueellinen taidenäyttely tarkastelee paikkaa – siihen kuulumista tai kuulumattomuutta. Aihetta voi käsitellä henkilökohtaisella, poliittisella tai globaalilla tasolla. Näyttelyyn voi ehdottaa sekä uusia että jo olemassa olevia teoksia. Kaikki tekniikat ja ilmaisuvälineet kuten maalaukset, piirustukset, grafiikkateokset, veistokset, videot, valokuvat, ääniteokset, performanssit ja installaatiot ovat tervetulleita. Näyttely muotoutuu valittujen taiteilijoiden ja kuraattorin välisessä vuoropuhelussa.

Näyttelyn kuraattoriksi on kutsuttu Rickard Borgström, joka työskentelee tanssin, teatterin sekä nykytaiteen parissa. Hän kuratoi festivaaleja, tapahtumia, seminaareja ja näyttelyitä pääasiassa Pohjoismaissa – ja usein perifeerisillä alueilla. Parhaillaan hän toimii kuraattorina Grönlannin pääkaupungissa Nuukissa. Rickard Borgström on sekä Suomen että Ruotsin kansalainen ja hänen äidinkielensä on ruotsi.

Rickard Borgström valitsee yhteistyössä näyttelytyöryhmän kanssa taiteilijat/teokset Jyväskylän taidemuseossa sekä Keuruun ja Saarijärven museoissa sekä Saarijärven Juholassa sijaitsevassa Galleria Jarskassa vuonna 2020 järjestettäviin näyttelyihin. Järjestäjät ovat Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän Taiteilijaseura, Keuruun museo ja Saarijärven museo.

Hakukieli on kansainvälisen kuraattorin vuoksi englanti. Osallistumismaksu 25 € maksetaan Jyväskylän Taiteilijaseuran tilille. Näyttelyyn haetaan sähköisellä lomakkeella https://matkalla2020haku.keskisuomentaide.fi/

Matkalla maan keskipisteeseen 2020 -näyttelyksi nimetty keskisuomalaisen nykytaiteen katselmus on järjestyksessään toinen. Ensimmäinen järjestettiin vuonna 2015. Joka viides vuosi toteutettavan näyttelyn konsepti syntyi, kun Jyväskylän Taiteilijaseura ja museot pohtivat miten kehittää alueellista näyttelytoimintaa niin, että taiteilijoiden olisi mahdollista saada tuotantoaan esille laajemmin kuin jo perinteeksi muodostuneessa taiteilijaseuran vuosinäyttelyssä. Myös maakunnasta pois muuttaneita taiteilijoita haluttiin houkutella näyttelymatkalle kotiseudulleen.

Lisätietoja
Leena Lokka, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, leena.lokka(at)jkl.fi
Jukka Partanen, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, jukka.partanen(at)jkl.fi

6.9.2018Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje