Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Lavarunoilijat kylässä Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 11.9.2018

Lavarunoilijat kylässä Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 11.9.2018

Lavarunoilijat ja kirjoittamisen ammattilaiset Aura Nurmi ja Juho Kuusi kertovat lavarunoudesta ja spoken wordista Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa tiistaina 11.9. kello 17.00. Luento pidetään Wolmarinsalissa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs).

Lavarunous ja spoken word ovat esimerkiksi räpille vaihtoehtoinen itseilmaisun ja kirjoittamisen väline. Nurmi ja Kuusi kertovat luennolla lavarunouden metodeista sekä siihen liittyvästä open mic -iltakonseptista. Se on suhteellisen vaivattomasti järjestettävä tilaisuus, jonka voi toteuttaa niin kirjastoissa, nuorisotaloilla kuin vaikkapa koulun päättäjäisissäkin. Lavarunous ja spoken word voivat parhaimmillaan auttaa nuorta ymmärtämään omaa identiteettiään, parantamaan lukutaitoa ja rikastuttamaan kirjallisuusharrastusta.

Luennolla Kuusi ja Nurmi kertovat myös omasta työstään kirjoittamisen ja kirjallisuuden maailmassa ja esittävät omia runojaan.

Luento soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja esimerkiksi nuorten parissa toimiville. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Luento on osa Lukukeskuksen Mun tarina -hanketta, jossa yhteistyökumppaneina ovat Jyväskylän yliopisto ja lavarunousyhdistys Helsinki Poetry Connection ry. Nuorten open mic -tilaisuuksien suojelijana on räp-artisti Paleface. Tieteellistä ja taiteellista hanketta tukee Koneen Säätiö.

Pikaperehdytys lavarunouteen: ”Mitä on lavarunous?” (video, Lukukeskuksen YouTube-kanava).
www.lukukeskus.fi/muntarina

Lisätietoja:
Tapahtuma: Anna Kainulainen, kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4138, anna.kainulainen[at]jkl.fi
Mun tarina -hanke: Aura Nurmi, Lukukeskus, p. 044 040 1882, aura.nurmi[at]lukukeskus.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto

7.9.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje