Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Pianisti-kapellimestari Olli Mustonen nähdään kahdessa roolissa Jyväskylä Sinfonian konsertissa 26.9.

Pianisti-kapellimestari Olli Mustonen nähdään kahdessa roolissa Jyväskylä Sinfonian konsertissa 26.9.

Syksyn odotettu vieras, pianisti-kapellimestari Olli Mustonen nähdään kahdessa roolissa Jyväskylä Sinfonian konsertissa keskiviikkona 26.9. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla. Kokonaisvaltaista muusikkoutta parhaimmillaan edustava Mustonen sekä johtaa konsertin että soittaa sen solistina. Elinvoimaisena ja virtuoottisena esiintyjänä tunnettu Mustonen tekee kiinnostavan Mozart-Beethoven–ohjelman orkesterin kanssa.

Konsertti käynnistyy W. A. Mozartin alkusoitolla oopperasta Don Giovanni. Prahassa vuonna 1787 suurella menestyksellä ensi-iltansa saanut koomisen ja traagisen välimaastoon sijoittuva ooppera sisältää koukeroisia ihmissuhteita, kuolemaa, rakkautta ja petosta.

Olli Mustonen soittaa ja johtaa Mozartin pianokonserton nro 24 c-molli, joka valmistui luultavasti vuosien 1784–86 välillä konserttisarjaa varten. Vain kaksi Mozartin pianokonsertoista on mollisävellajissa, ja nro 24 heijastaa dramaattisuudellaan ja kromatiikallaan Mozartin tyylin muutosta tiheämpään ja monimutkaisempaan suuntaan. Konsertin kruunaa Ludwig van Beethovenin 3. sinfonia, lisänimeltään Eroica, jossa sinfonian henkiset ja fyysiset mittasuhteet olivat omana aikanaan ennennäkemättömät.

Konsertin taiteilijatapaamisessa Olli Mustonen

Konsertin yleisön on mahdollista tavata Olli Mustonen illan taiteilijatapaamisessa. Mustonen kertoo kuulumisiaan ja mietteitään illan konsertista teatteritalon kulmalämpiössä klo 18.15. Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Lue lisää konsertista
Olli Mustonen
Kuvapankki

Liput:
27 / 25 / 10 €; € teatterin lippumyymälästä;
29,50 / 27,50 / 12,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä


Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

13.9.2018Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje