Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Liikkujan viikolla 16.-22.9. Jyväskylässä plogataan, tanssitaan, kävellään, pyöräillään ja linkkeillään!

Liikkujan viikolla 16.-22.9. Jyväskylässä plogataan, tanssitaan, kävellään, pyöräillään ja linkkeillään!

Eurooppalaista Liikkujan viikkoa vietetään 16.-22.9. ja viikko tarjoaa jälleen monenlaista tekemistä ja kokemista Jyväskylässä.

Teemaviikko aloitetaan somehaasteella.

–Haastamme asukkaat ploggaamaan ja kertomaan saalistaan JAPAn facebook-sivuilla. Tavoitteena on viikon aikana saada kerätyksi yhteensä tuhat roskaa. Katsotaan, päästäänkö tavoitteeseen, tuumii JAPA ry:n koordinaattori Paula Wilkman.

Ploggaus on alun perin lähtöisin Ruotsista, jossa keksittiin yhdistää juokseminen ja roskien kerääminen.
– Kannustamme asukkaita keräämään roskia kävellen, juosten, pyöräillen tai vaikka rullalautaillen. Ideana on, että matkan varrelta noukitaan roskia ja laitetaan ne ensimmäiseen vastaantulevaan yleiseen roskikseen, Wilkman sanoo.

Viikko huipentuu Auton vapaapäivään perjantaina 21.9.

Liikkujan viikolla eri toimijat järjestävät monipuolisesti ohjelmaa.

Maanantaina 17.9. Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry järjestää kaupunkipyöräilykoulutuksen, jossa opastetaan fiksuun pyöräilyyn kaupungeissa ja taajamissa, käydään läpi pyöräilyn liikennesäännöt ja harjoitellaan asioita käytännössä. Lisäksi lauantaina 22.9. ajetaan perinteinen Jyväskylän kierto.

Tiistaina 18.9. kello 7.30 alkaen Liikenneturva ja JAPA ry tarjoavat kävelijöille pientä aamupalaa Tourulassa Rusokinkadun suojatien lähistöllä. Aamutapahtumassa pohditaan jalankulkijan liikennesääntöjä sekä pimenevässä syksyliikenteessä näkymistä. Mikäli sää suosii, ohikulkijoita viihdyttää myös Jyväskylän kaupungin uusi aurinkokennoin ja kaiuttimin varustettu juhlapyörä.

Keskiviikkona 19.9. lounasaikaan Kansalaistoiminnankeskus Matarassa tanssahdellaan Mataran muuveissa lattareiden tahtiin ja illalla Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää Matarassa Liikuntaluotsikoulutuksen. Lisäksi kaupunginkirjaston Minnansalissa on tarjolla yleisöluento aiheesta ”Pysyvä elämänmuutos ei synny pakottamalla”.

Torstaina 20.9. Jyväskylän kaupunki kiittää pyörällä kulkevia jakamalla keskustan alueen pyöräparkeissa oleviin polkupyöriin satulan sadesuojia.

Teemaviikko huipentuu perjantaina 21.9. klo 10-15 Auton vapaapäivän tapahtumaan Jyväskylän kävelykadulla, jossa luvassa on monenlaista tietoa ja toimintaa viisaille liikkujille. Muun muassa Jyväskylän ylioppilasteatterin miimikot ilahduttavat ohikulkijoita kello 11 alkaen. Mukana kävelykadun tapahtumassa ovat muun muassa JAPA, JYPS, Jyväskylän seudun joukkoliikenne, Jyväskylän kaupunki ja Kansalaistoiminnankeskus Matara.


Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus Landis+Gyr :in Jyväskylän yksikölle

Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus annetaan tänä vuonna Landis+Gyrin Jyväskylän yksikölle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt työntekijöidensä kestävää ja hyvinvointia lisäävää työmatka- ja työasiamatkaliikkumista. Tunnustus luovutetaan Landis+Gyrin edustajille Auton vapaapäivän tapahtumassa 21.9. kello 13. Tunnustuksen saajan valitsivat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry ja Liikenneturva.

Liikkujan viikon tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat. Viikon järjestelyjä Jyväskylässä koordinoi JAPA ry. Teemaviikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot:
– Liikkujan viikon tapahtumat: www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat
– koordinaattori Paula Wilkman, JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman[at]jkl.fi

13.9.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje