Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kiinalaiset matkanjärjestäjät juoksevat Valon Kympin liikuntapääkaupunki Jyväskylässä

Kiinalaiset matkanjärjestäjät juoksevat Valon Kympin liikuntapääkaupunki Jyväskylässä

Visit Jyväskylän vuoden 2018 alusta alkanut yhteistyö Visit Finlandin SPORT China 2018 –projektin kanssa saa tällä viikolla jatkoa, kun kiinalaisille matkanjärjestäjille esitellään Jyväskylän Finlandia Marathon ja Valon Kymppi -tapahtumia. Matkaan kuuluu myös neljän matkanjärjestäjän edustajan osallistuminen perjantai-illan 14.9. Valon Kympille.

- Matkalla on mukana pääasiassa liikunta- ja urheilumatkoihin erikoistuneita matkanjärjestäjiä. He esittivät itse toiveen päästä mukaan tapahtumaan juoksemaan. Kiitos hyvän yhteistyön Finlandia Marathonin ja Valon Kympin järjestäjien kanssa, pystyimme täyttämään vieraidemme toiveen, kertoo Visit Jyväskylän matkailukoordinaattori Johanna Maasola.

Yhdessä katse tulevaan

Tutustumismatka kestää useamman päivän ja sen aikana kiinalaiset viedään tutustumaan myös Jyväskylän seudun SPORT China -projektissa mukana oleviin matkailuyrityksiin: vieraat pääsevät kokemaan luontoliikuntaa Lomakeskus Revontulessa Hankasalmella, seikkailurataa Laajiksessa, jääurheilua Peurungassa ja koskenlaskua Varjolan tilalla Laukaassa.

- Juoksutapahtuman lisäksi haluamme esitellä vieraillemme seutumme monipuolista matkailutarjontaa. Erilaiset luontoaktiviteetit ja esimerkiksi sauna ovat tärkeä osa meidän seudullemme tyypillistä liikuntamatkailutuotetta. Uskon, että Jyväskylän seudulla on mahdollisuus saada tulevaisuudessa oma siivunsa kiinalaisista liikuntamatkailijoista. Tämä on juuri se segmentti, johon tähtäämme Kiinan markkinoilla. Lisäksi yhteistyö eri toimijoiden kesken on tärkeää, Maasola jatkaa.

Yhteistyön voimaan uskoo myös Keski-Suomen Liikunta ry:n aluejohtaja Petri Lehtoranta, joka toivottaa kiinalaiset tervetulleiksi juoksemaan nyt ja tulevaisuudessa.
- Finlandia Marathon poikkeaa suurkaupunkien maratoneista muun muassa siinä, että meillä on puhdas ilma mitä juostessa hengittää. Myös osallistujamäärät ovat pienempiä kuin maailman suurilla maratoneilla. Valon Kympin eksotiikka taas tulee pimeästä syysillasta, johon tunnelmaa luovat lukuisat valaistut kohteet Jyväsjärven ympäristössä, Lehtoranta toteaa.

Lisätietoja:
Johanna Maasola, matkailukoordinaattori, Visit Jyväskylä
johanna.maasola[at]jkl.fi
p. 050 4482954

14.9.2018Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje