Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Eeva-Liisa Isomaan näyttelyssä kerroksellisia kuvia Livian talosta

Eeva-Liisa Isomaan näyttelyssä kerroksellisia kuvia Livian talosta

Näyttelyni on historian kirjoitusta yksityisestä yleiseksi. Mitä muistamme; miten luemme historiaa? Haluan teoksissani sekoittaa aikatasot, rikkoa kausaliteetin ja luoda imaginäärisen tilan. Läpinäkyviin, kolmiulotteisiin, kerroksellisiin töihin limittyy eri aikatasoja. Teoksista muodostuu pirstaleinen kertomus; myös kolmekymmentä vuotta kestänyt tieni taiteilijana.

Maisema avautuu ympärilläni laajana, siinä on pohjoisen maiseman avaruutta ja valoa. Usein lähtökohta on etäällä muiston tai muistamisen paikkaa ja hetkeä, mutta tempaa minut tutun veden äärelle.

Näyttelyni nimi ja lähtökohta sijoittuvat Roomaan; olin 1991 residenssissä Circolo Scandinavossa. Residenssijakson jälkeen syntyi teossarja ”Livian talo”, joka pohjautui roomalaisen huvilan lattiamosaiikkeihin sekä omaan lapsuudenmaisemaani Ylitorniolla, Tornionjoki-laaksossa. Nyt olen palannut aiheeseen; Livian talo on muuttunut, painopisteet vaihtaneet paikkaa. Kerrokselliset mosaiikkitilat ovat muuttuneet ja rakentuneet uudelleen. Mutta yhä lähtökohdista löytyy tuttua. Yksi kerros on syntynyt Rooman Villa Lanten residenssissä. Gianicolo-kukkulalta näkyvän maiseman avaruus muistuttaa lapsuuteni vaaramaisemaa.


Eeva-Liisa Isomaa: Mosaiikkityttö, 2017


Eeva-Liisa Isomaa (syntynyt 1956) valmistui taidegraafikoksi Valtion Kuvataideakatemiasta 1986. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. mm. Waterdiaries, Osaka, Japani (2013), Diarios da Aqua, retrospektiivi, Museu Oscar Niemeyer, Curitiba, Brasilia (2010), Tyttö rannalla, Forum Box, Helsinki (2009), Barcelona, Espanja (2005, 2007), Konstnärshuset, Tukholma, Ruotsi (2006), Aineen Taidemuseo, Tornio (2004). Osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin Euroopassa ja USAssa.

Eeva-Liisa Isomaa: Livian talo
20.9.-14.10.2018
Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
40100 Jyväskylä
www.jyvaskyla.fi/ratamo

14.9.2018Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje