Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Mihin menet Venäjä? Dokumentaristi ja tietokirjailija Arvo Tuominen Vaajakosken aluekirjastossa 19.9.

Mihin menet Venäjä? Dokumentaristi ja tietokirjailija Arvo Tuominen Vaajakosken aluekirjastossa 19.9.

Venäjän vaalit ja jalkapallon MM-kisat ovat ohitse ja kansakunta on palannut arkeen. Onko entiseen paluuta ja mihin Venäjä nyt pyrkii? Entä miten pakotteet purevat ja päästäänkö lännen ja idän välisestä vastakkainasettelusta koskaan eroon. Muun muassa näitä asioita käsitellään Vaajakosken aluekirjastossa (Urheilutie 36 B) keskiviikkona 19.9. kello 17.00.

Luennoitsijana on Arvo Tuominen, joka on toiminut toimittajana Yleisradiossa ja tehnyt lukuisia Venäjän ja Suomen yhteistä historiaa käsitteleviä dokumentteja. Erityisen hyvin hän on perehtynyt Karjalankannaksen historiaan ja nykyisyyteen. Vuonna 2013 Tuomiselle myönnettiin Ystävyyden kunniamerkki, Venäjän korkein ulkomaiden kansalaisille myönnettävä kunniamerkki. Kotimaassa hän on muun muassa voittanut 1. palkinnon vuonna 1997 journalistikilpailussa Suomen vahvuudet esiin.

Tuominen on kirjoittanut muun muassa teokset Karjala: koko tarina (2018), Sankarikaupunki Pietari (2018) ja Kannaksen kaleidoskooppi (2017). Paljon keskustelua on herättänyt hänen alun perin venäläiselle yleisölle kirjoittamansa teos Venäläinen Helsinki (2015).

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän Vaajakosken aluekirjasto ja Vaajakosken Venäjä-seura. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja: Vaajakosken aluekirjasto, p. 014 266 4144, kirjasto.vaajakoski[at]jkl.fi

17.9.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje