Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kosteudenhallinnan syysjumppa rakentajille meneillään myös Jyväskylässä

Kosteudenhallinnan syysjumppa rakentajille meneillään myös Jyväskylässä

Kymmenen suurimman kaupungin rakennusvalvonnat toteuttavat yhteisen kosteudenhallinnan teemakuukauden syyskuussa 2018. Myös Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonta on mukana kampanjassa.

Syyskuu on vuoden kostein kuukausi. On aika jumpata kosteudenhallintatoimenpiteiden suunnittelu, toteuttaminen ja tarkastaminen hyvän rakentamistavan mukaiselle tasolle.

Kosteushallinnan syysjumpan avulla varmistetaan, että määräykset jalkautuvat myös kentälle. Kymmenen suurimman kaupungin rakennusvalvonnat varmistavat tehovalvonnalla syyskuussa erityisesti, että suunnitelmat ovat kunnossa, rakenteiden kuivumisaikoja noudatetaan ja rakennustarvikkeet on suojattu. Jumppaa järjestävät laajasti myös muut rakennusvalvonnat.

– Syyskuu on hyvää aikaa vauhdittaa rakennustyömaiden kosteudenhallintaa. Viime vuonna tehty kosteudenhallinnan suositus tähtää siihen, että rakennus pysyy kuivana koko rakentamisen ajan. Hyvä olisi, jos suositus otettaisiin viipymättä käyttöön kaikissa Suomen kunnissa. Toivon, että rakennusalan syyskuun kampanja kirittää tässä meitä uuteen vauhtiin, ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka toteaa.

Jyväskylän rakennusvalvonta pyrkii herättelemään rakennushankkeeseen ryhtyvää, pääsuunnittelijaa ja erityisalojen suunnittelijoita kosteuden hallinnan tärkeyteen jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa ja ennakko-ohjauksessa. Asia otetaan esille myös rakennusvalvonnan pitämissä aloituskokouksissa ja muissa katselmuksissa. Tiedottaminen koskee niin jo rakenteilla olevia kuin uusia rakennushankkeita.

Ilmoita esimerkeistä ja laiminlyönneistä

Kansalaiset voivat tehdä syyskuun aikana ilmoituksia havaitsemistaan rakennustyömaiden kosteushallintaan liittyvistä hyvistä esimerkeistä tai laiminlyönneistä. Säilytetäänkö esimerkiksi rakennustarvikkeita työmailla asianmukaisesti säältä suojattuna? Havainnoista julkaistaan kooste www.kosteusjumppa.fi-verkkosivuilla vuoden loppupuolella.

Kosteudenhallinnan syysjumppa rakentajille -kampanjassa ovat mukana Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun Jyväskylän, Lahden, Kuopion, Porin ja Kouvolan kaupunkien rakennusvalvonnat.

Teemakuukausi on jatkumo 15.3.2017 allekirjoitetulle rakennusalan yhteiselle sitoumukselle onnistuneen kosteudenhallinnan ja terveellisen rakennuksen puolesta. Kuivaketju10-toimintamallia suositellaan käyttöön otettavaksi kaikessa rakentamisessa.

Kuivaketju10 on koko rakennusprosessin kosteudenhallinnan kattava toimintamalli. Se sisältää hyvän rakennustavan mukaiset kosteudenhallinnan menettelytavat rakennushankkeen osapuolille rakennushankkeen eri vaiheissa.

Sitoumuksessa ovat mukana seuraavat rakentamisen osapuolia edustavat järjestöt: Rakennustarkastusyhdistys RTY ry, Rakennusteollisuus RT ry, RAKLI ry, SKOL ry ja Rakentamisen Laatu RALA ry.


Lisätietoja:
- lupainsinööri Vesa Koskela, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 0708
- www.kosteusjumppa.fi

19.9.2018Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje