Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Pukusuunnittelija Tellervo Syrjäkari kaupunginteatterin Teatteritiistaissa

Pukusuunnittelija Tellervo Syrjäkari kaupunginteatterin Teatteritiistaissa 14.11.

Jyväskylän kaupunginteatterin seuraava Teatteritiistai järjestetään 14.11. klo 18 alkaen teatterin yleisölämpiössä. Tuolloin teemana on näytelmän pukusuunnittelu. Samalla esittäytyy teatterin uusi kasvo, marraskuun alussa pukusuunnittelijana aloittanut Tellervo Syrjäkari.

Illan aikana Syrjäkari kertoo pukusuunnittelijan työstä sekä avaa Kolme sisarta -näytelmän pukusuunnitteluprosessia. Lisäksi näytteille tuodaan esityksessä käytössä olevia näyttämöpukuja. Kolmen sisaren lisäksi hänen kädenjälkeään on kaupunginteatterin näyttämöllä nähty viime näytäntövuonna ohjelmistossa olleessa Ansa-musikaalissa

Tellervo Syrjäkari on paluumuuttaja Jyväskylään. Kotikaupungissaan hän kävi Lohikosken ja Viitaniemen peruskoulut, kirjoitti ylioppilaaksi Cygnaeus-lukiosta sekä harrasti aktiivisesti tanssia Tanssikoulu Saralla (nyk. Jyväskylän Tanssiopisto). – Hektisten freelancevuosien jälkeen on rauhoittavaa ja erittäin innostavaa palata kotiseudulle. Koen oloni Keski-Suomessa voimakkaan juurevaksi sekä onnelliseksi. On upeaa, että saan nyt mahdollisuuden keskittyä Jyväskylässä myös rakastamaani työhön! Horisontissani siintää runsaasti mahtavia värikylläisiä pukusuunnittelutöitä, joissa pääsen toteutumaan! Ihanaa, olen niin unelmoinut tästä!

Syrjäkari on valmistunut pukusuunnittelijaksi v. 2014 Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitokselta. Hän on uransa aikana vieraillut lavastus- ja pukusuunnittelijana mm. Suomen Kansallisteatterissa, Teatteri Jurkassa, Unga Teaternissa, Teatteri Takomolla, Oulun, Rovaniemen, Seinäjoen sekä Jyväskylän kaupunginteattereissa. Lisäksi hän on tehnyt töitä pukijana sekä puvustusassistenttina maailmantähdille: Prince, Rihanna, Justin Bieber sekä sir Paul McCartney. Syrjäkari on työskennellyt myös teatteripukujen tekijänä mm. Suomen Kansallisoopperassa, Suomen Kansallisteatterissa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

Lisätietoja Teatteritiistaista
teatterikuraattori Antti Niskanen, p. 014 266 1925, 050 413 8027
pukusuunnittelija Tellervo Syrjäkari, p. 040 726 8969
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/kolmesisarta
https://tellervosyrjakari.carbonmade.com/

8.11.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje