Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Miehen kosketus vierailee 26.5. Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä

Miehen kosketus vierailee 26.5. Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotanto Miehen kosketus nähdään vierailu-esityksenä Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 26.5. klo 19. Miehen kosketus on kaunis matka lapsuuden, miehuuden, vanhemmuuden ja vanhenemisen maisemiin. Se etsii puhumattomuuden synnyinsijoja sydämellisellä ja humoristisella otteella. Mitä tapahtuu, kun maaseudun pojat, kaupunkilaisjätkät, metsien miehet, duunariäijät, Talvisodan lapset ja koti-isät puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen? Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan toisiin miehiin, naisiin, erotiikkaan, hellyyteen, isyyteen, ihon tietoon? Kantaesitys oli syyskuussa 2017 Kajaanin kaupunginteatterissa.

Miehen kosketus syntyi tavallisten miesten kosketushistorioista

Kajaanilainen teatteriohjaaja Eino Saari on haastatellut puolentoista vuoden aikana 50:tä tavallista suomalaista miestä ja 25 asiantuntijaa ja tutkijaa heidän kokemuksistaan ja suhteestaan kosketukseen. Nämä haastattelut muodostaa esityksen dokumentaarisen selkärangan. Saari sanoo yllättyneensä positiivisesti siitä, miten auliisti miehet lähtivät puhumaan aiheesta. Haastattelut kestivät puolesta tunnista viiteen ja puoleen tuntiin, ja materiaalia kertyi kaikkiaan lähes 150 tuntia.

– Mitä nuorempiin sukupolviin mennään, sitä vapaammin he kykenivät aiheesta puhumaan. 60–70-vuotiaissa miehissä oli enemmän jäyhyyttä ja juroutta. Minulta kesti hetken aikaa ymmärtää, että näillä miehillä ei ole ollut välttämättä koko elämänsä aikana keinoja pohtia ja puhua aiheesta, ohjaaja Eino Saari kertoo.

– Nämä teattereiden väliset vierailut ovat aina tervetulleita. Hienoa, että saamme kiinnostavan esityksen vierailemaan tuoreeltaan Jyväskylän kaupunginteatteriin. Kosketus ja miehet puhuttelevat aina, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen iloitsee.

Miehen kosketus; taustatyö, käsikirjoitus ja ohjaus Eino Saari, lavastus Markku Hernetkoski, koreografia Mikko Orpana, äänisuunnittelu Janne Masalin ja Ilkka Tolonen, pukusuunnittelu Maria Tolonen ja valosuunnittelu Olli Seppänen. Rooleissa nähdään Panu Huotari, Janne Kinnunen, Mikko Orpana, Kimmo Penttilä ja Heikki Törmi.

lisätietoja
ohjaaja Eino Saari, p. 050 361 9439, eino.saari@gmail.com
teatterinjohtaja, Kajaanin kaupunginteatteri, Helka-Maria Kinnunen, p. 044 421 4191
teatterinjohtaja, Jyväskylän kaupunginteatteri, Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705

kuvia
http://www.kajaani.fi/gallery/images/6404?theme=tiera_kajaani_teatteri


21.5.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje