Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kaupunkirakennepalvelut » Kaavoitus ja tontit » Kaavoitus ja kaupunkisuunnittelu

KAAVOITUS

Kaavoittaminen on maankäytön suunnittelua, jonka tavoitteena on varmistaa hyvän elinympäristön rakentaminen. Kunnat vastaavat yleis- ja asemakaavoituksesta. Jyväskylässä kaavat valmistelee kaupunkirakennepalveluiden kaavoituksen vastuualue maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuen.

Kaavoittaminen on usein erilaisten intressien ja ristiriitojen yhteensovittamista. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan osallisilla on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, jotta eri mielipiteet tulisivat esille kaavoituksessa.

AJANKOHTAISTA

Vireillä olevatVireillä olevat asema- ja yleiskaavat sekä projektit ja ohjelmat

Rise-kampuksen asemakaavan muutosluonnos on nähtävillä 23.9.-24.10.2016 välisen ajan. Kaavaluonnokseen voi tutustua keskiviikkona 28.9. klo 16-18 Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulatilassa osoitteessa Matarankatu 6. Lisätietoa kaavamuutoksesta löydät kaavan internetsivulta.

Kansainvälisen kaupunkisuunnittelun kesäkoulun lopputöiden näyttely pääkirjaston aulassa 19.-24.9.2016. Lisätietoa kesäkoulusta ja lopputöistä täältä.

Kankaan sydänkortteleiden arkkitehtuurikilpailu on käynnistynyt. Kilpailuaika on 1.9.-1.12.2016. Kilpailuohjelma liitteineen on ladattavissa täältä.

Jyväskylän Kankaanpuiston sekä Kankaanrannan sillan suunnittelukilpailun kilpailuehdotuksiin on mahdollista tutustua täällä. Ehdotuksiin voi jättää kommentteja 9.-21.9. välisenä aikana täällä.

Keskustan kaupunkirakenteen strategisen suunnitelman karttaluonnoksiin voi tutustua täällä. Vastaa keskusta kyselyyn 30.9. mennessä täällä.

Periaatepäätös ullakkorakentamisen edistämisestä Jyväskylän keskustassa sekä ullakkorakentamisen selvitys

Jyväskylän vanhan torin ja Lyseon korttelin ideakilpailu käynnistyy 1.9.2016. Lisätietoa kilpailusta löytyy täältä.

Vastaa sähköiseen Korpilahti-kyselyyn ja kerro näkemyksesi Korpilahden kirkonkylän kehittämisestä. Kaupunki kerää asukkaiden, yrittäjien ja muiden Korpilahdesta kiinnostuneiden näkemyksiä kirkonkylän kehittämisestä. Vastaa kyselyyn. Vastausaikaa on 16.9.2016 asti.

Kaavoituskatsaus on Jyväskylän kaupungin työohjelma vuosille 2016-2018.

EUROPAN13 nuorille arkkitehdeille suunnatun arkkitehtuurikilpailun voittajatyö on julkistettu 4.12.2015. Tutustu kilpailuun! Kilpailun arvostelupöytäkirja (englanniksi). Lisätietoja kaavamuutoksesta kaavan www-sivuilta.

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon nivelosan yleisen suunnittelukilpailun voittaja on julkistettu Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2.2016. Kilpailuohjelma liitteineen on luettavissa Alvar Aalto -säätiön kotisivuilta www.alvaraalto.fi/ruusupuisto

laatuaapinenKankaan Laatuaapinen on valmistunut. Laatuaapinen on tietopaketti eri alojen suunnittelijoille, mm. maisemasuunnittelijoille, arkkitehdeille, insinööreille ja valaistussuunnittelijoille. Laatuaapisen tarkoitus on tehdä Kankaan laatutavoitteisiin pääsemisestä mahdollisimman helppoa ja yksiselitteistä kaikille osapuolille. Lisäksi se antaa kenelle tahansa lukijalle katsauksen Kankaan rakentamisen ja rakentumisen arvoihin ja teemoihin. Tutustu Laatuaapiseen tästä.

asukastilaisuusKyläselvitykset käynnistyvät! Kaupunginvaltuuston 10.11.2014 hyväksymään Jyväskylän kaupungin yleiskaavaan pohjautuvat kyläselvitykset käynnistyvät. Selvitykset laaditaan Kuohu-Sarvenperän, Kuikka-Nyrölän ja Putkilahden alueille. Selvitystyön alkuvaiheessa järjestetään asukkaille kyläiltoja, jossa esitellään selvitysten tarkoitusta, lähtökohtia, aikatauluja ja osallistumistapoja. Lisätietoa kyläselvityksistä ja asukasilloista löytyy kyläselvitysten kotisivuilta: Kuohu-Sarvenperä, Putkilahti ja Kuikka-Nyrölä.

ArkkitehtuurikarttaJyväskylän kaupungin arkkitehtuurikartta johdattaa kiehtovalle kierrokselle Jyväskylän rakennettuun ympäristöön. Tutustu arkkitehtuurikartan sähköiseen versioon!

Tutustu Jyväskylän asumisvisioon 2025.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 • Sivun alkuunTietoja sivustosta