Suoraan sisältöön

Anton Tsehov

Kolme sisarta

Liput 26 € / 24 € / 18 €

Anton Tsehovin Kolme sisarta nähdään täysin uutena sovituksena suurellä näyttämöllä. Tunnevoimainen draama kertoo elämän merkityksen etsimisestä – ja siitä, että se löytyy rakkaudesta, mutta hinta on kova. Näytelmässä sisarukset kaipaavat sekä menneeseen että uuteen, itsenäiseen elämään. Elämänmuutos on väistämätön. – Kaiken ytimessä on kysymys siitä, annammeko elämän mennä ohi, ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen toteaa. Sisarten kohtaloa syventävät Iivanaisen ja säveltäjä Samuli Laihon näytelmää varten valmistamat laulut. Kolmen sisaren eli Olgan, Mashan ja Irinan rooleissa nähdään Hanna Liinoja, Tytti Vänskä (vier.) ja Saara Jokiaho. Heidän veljeään Andreita näyttelee teatteriimme paluun tekevä Aaro Vuotila.

Kuvia Kolme sisarta -esityksestä

Kuvaaja: Jiri Halttunen
Painokelpoiset kuvat lehdistön käyttöön kuvapankissa >>

Viimeisest esitykset


To 15.03. 12:00, päiväesityksessä kaikki liput 17 €/kpl
La 17.03. 19:00 S

Ajantasaisin paikkatilanne löytyy Lippupisteen sivuilta >>

S:llä merkityt esitykset ovat S-Etuesityksiä, joissa S-Etukortilla 4 €:n alennus peruslipun hinnasta. Lipun voi lunastaa ainoastaan teatterin lippumyymälästä S-Etukorttia näyttämällä.

Kolme sisarta -esityksen traileri

Eturivin Kunkun Blogi

Kritiikeistä koottua

"Ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen työryhmineen on vakuuttavasti tuonut klassikkonäytelmän 2000-luvun katsojan koettavaksi. Kolme sisarta on ehjä, koskettava ja kestää huoletta useammankin katsomisen."
Maija-Liisa Westman, Keskisuomalainen, 25.9.2017
Lue koko arvostelu >>

Lehdistä ja netistä poimittua

"Anton Tsehovin Kolme sisarta saa ensi-iltansa dramaturgi Annukka Kiurun ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaisen (vier.) uutena sovituksena Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä"
Kulttuurihaitari, 22.9.2017
Lue koko juttu >>

Katsojien kertomaa

"Lämmin kiitos todella upeasta Kolmen sisaren toteutuksesta 8.12.! Kokonaisuus oli tosi toimiva, roolijaot, suoritukset (=eläytymiset), lavasteet, puvustukset.. Joni Leponiemen laulu, Hanna Liinoja Olgana, Henri Halkola (?)pahiksena...ja pettämätön Jouni Innilä...siis kaikki KIITOS! Taattua väkevää Tsehovia parhaimmillaan!"
"-Katsojakommentti

"Kiitos kristallin kirkkaasti, rauhallisesti ja allaviivaamatta perusteemaan tähtäävästä "Kolme sisarta" esityksestä La. 2.12. Tsehovin vaativa ja raadollisen kosiskelematon teksti sai nykyihmistä puhuttelevat kasvot-kokonaisuus oli visuaalisesti kaunis- ja näyttelijät kautaaltaan erinomaisia. Ja kaiken kruunasi Hanna Liinojan klassisen kaunis sisäistynyt tulkinta, jonka tyyneydessä esitys lepäsi kuin italialainen elokuva Sophia Lorenin kasvoilla."
-Katsojakommentti

"Joskus käy niin, että joku ikiaikainen teksti, sen väkevä sovitus ja tulkinta, menee ihon alle tavalla, jota et osannut odottaa. Tänään sen teki Anton Tsehovin Kolme sisarta ja Jyväskylän kaupunginteatteri. Ajat ja tarinat kietoutuvat hämmentävällä tavalla toisiinsa."
-Katsojakommentti

"Kiitos uskottavista roolisuorituksista, Tsehovin hienovireisen tekstin upeasta tulkinnasta - koko työrymälle!"
-Katsojakommentti

"Kiitos kauniista, verevästä ja mehevästä Kolmesta sisaresta!"
-Katsojakommentti

"Upea Kolme sisarta! Todella nautittavaa teatteria! Ihanaa musiikkia, ja lavastus vaikuttava!"
-Katsojakommentti

"Jyväskylän kaupunginteatteri kosketti jälleen suoraan sydämeen ja sai kyyneleet virtaamaan liikutuksesta. Kolme sisarta. Tsehovin maailma. Aaro Vuotila nousi esille näytelmän alkupuolella. Irinan roolin tehnyt Saara Jokiaho oli aivan mahtava. Joni Leponiemi nousi esiin kuin Tauno Palo aikoinaan tai kuin Matti Ranin Tuntemattomassa. Ja ikään kuin omaa vuoroaan odottanut Hanna Liinoja Olgana veti lopussa kaiken yhteen ja sai kyyneleet valumaan. Lopussa hiljaisuus. Tuntui väärältä taputtaa lujaa."
-Katsojakommentti

Kolme sisarta

Näytelmä elämää suuremmista naisista ja heidän miehistään

Ensi-ilta la 23.9.2017 suurella näyttämöllä

Esityksen arvioitu kesto n. 2 h 30 min, sisältäen väliajan

Liput 26 € / 24 € / 18 €

Lippupisteeltä ostettaviin lippuihin lisätään palvelumaksu

Tutustu näytelmän käsiohjelman sähköiseen versioon />

Teksti Anton Tsehov
Sovitus Annukka Kiuru ja Hilkka-Liisa Iivanainen
Laulutekstit Hilkka-Liisa Iivanainen
Musiikki Samuli Laiho

Ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen (vier.)
Lavastaja Kaisu Koponen (vier.)
Pukusuunnittelija Tellervo Syrjäkari (vier.)
Valosuunnittelija Jukka Väisänen
Videosuunnittelija Tuukka Toijanniemi
Äänisuunnittelija Mika Filpus

Rooleissa
Hanna Liinoja, Tytti Vänskä (vier.), Saara Jokiaho, Aaro Vuotila, Anne-Mari Alaspää, Anneli Karppinen, Joni Leponiemi, Jouni Huhtaniemi, Jouni Innilä, Henri Halkola ja Miikka Tuominen

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta