Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kaupunkirakennepalvelut » Kadut ja liikenne » Katuja ja liikennettä koskevat uutiset » Joukkoliikenne väistää Sepänkadun alikulkutyömaata – Viitaniemen linjat tilapäisreiteille 1.11. alkaen
28.10.2016

Joukkoliikenne väistää Sepänkadun alikulkutyömaata – Viitaniemen linjat tilapäisreiteille 1.11. alkaen

Sepänkadulla tiistaina 1.11. käynnistyvällä ja kesään 2017 kestävällä alikulkukäytävän rakennustyömaalla on merkittäviä vaikutuksia Viitaniemen suunnan joukkoliikenteen kululle.

Työmaan ajaksi ajoratayhteys keskustasta Sepänkatua pitkin Viitaniemeen katkeaa. Kaikki Viitaniemeen menevä ja sieltä saapuva liikenne joudutaan kierrättämään Viitaniementien kautta. Tämä tietää joukkoliikenteelle reittimuutosten lisäksi pysäkkimuutoksia, todennäköisesti myös viivästyksiä aikatauluista. Jyväskylän seudun joukkoliikenne pahoittelee matkustajilleen poikkeusjärjestelyistä aiheutuvaa haittaa.

Remontin vuoksi kaikkien Viitaniemeen liikennöivien linjojen reitit muuttuvat. Lisäksi osa Viitaniemen alueen pysäkeistä poistuu kokonaan käytöstä remontin ajaksi.

Linkkien työmaan aikaisten poikkeusreittien varrelle asetetaan uusia, tilapäisiä pysäkkejä, joille merkataan niiden kautta kulkevien linjojen numerot. Tilapäiset pysäkit merkitään keltamustilla paikallisliikenteen linja-autopysäkkimerkeillä, jotka kiinnitetään liikennemerkkijalkaan. Pysäkkikatoksia ei tilapäispysäkeille valitettavasti ole mahdollista asentaa.

Viitaniemessä liikennöivien linjojen tilapäiset reitit ja pysäkit

Linjat 5K, 18, 25 ja 39 ajavat työmaan ajan poikkeuksellisesti Nisulankatua. Ne pysähtyvät Viitaniemessä ottamaan ja jättämään matkustajia Nisulankadun varteen sijoitettavilla, tilapäisillä pysäkeillä. Tilapäispysäkit ovat nimeltään Nisulankatu 1 ja Nisulankatu 2. Paikallisliikenteen Linkkien lisäksi myös kaukoliikenteen autot käyttävät em. tilapäispysäkkejä.

Katso linjojen 5K, 18, 25 ja 39 poikkeusreitit sekä Viitaniemen tilapäisten pysäkkien sijainnit kartalta (klikkaa kuva isommaksi)

Linjat 3, 10, 15K, 16 ja 27 ajavat remontin ajan väliaikaista reittiä Nisulankadun ja Keskikadun kautta. Viitaniemessä ne väliaikaisilla pysäkeillä Keskikatu 1 ja Keskikatu 2.

Katso linjojen 3, 10, 15K, 16 ja 27 poikkeusreitit ja Viitaniemen tilapäisten pysäkkien sijainnit kartalta (klikkaa kuva isommaksi)

Linjat 5, 7, 8, 13, 13M, 14, 14M ja 16M ajavat Viitaniemestä keskustan suuntaan väliaikaista reittiä Nisulankatu – Viitaniementie – Sepänkatu – Aatoksenkatu – Kisakatu – Viitaniementie – Nisulankatu - Keskusta. Aikataulupisteenä toimii Viitaniemessä työmaan ajan poikkeuksellisesti Ammattikoulu 2 –pysäkki, jolta linjat pyritään liikennöimään aikatauluun merkattuina aikoina. Lähtöpysäkin vaihtumisen vuoksi Viitaniementien ja Aatoksenkadun pysäkeiltä nousevien matkustajien toivotaan saapuvan pysäkeille hieman aikataulussa ilmoitettua aikataulua aiemmin kyytiin ehtimisen varmistamiseksi.

Katso linjojen 5, 7, 8, 13, 13M, 14, 14M, ja 16M poikkeusreitit sekä Viitaniemen tilapäisten pysäkkien sijainnit kartalta (klikkaa kuva isommaksi)

Työmaan aikaiset pysäkkijärjestelyt pähkinänkuoressa

  • Viitaniemi 2 ja Sepänkatu 2 –pysäkit poistuvat kokonaan käytöstä remontin ajaksi.
  • Sepänkatu 1 -pysäkki siirretään tilapäisesti Aatoksenkadun alkupäähän.
  • Nisulankatu 1 ja 2 sekä Keskikatu 1 ja 2 ovat uusia, tilapäisiä pysäkkejä. Uusien pysäkkien sijainnit on merkattuyllä oleviin karttoihin.

Pysäkki- ja reittimuutokset pyritään tekemään tiistaiaamuun 1.11. mennessä myös sähköiselle aikataulu- ja reittioppaalle osoitteessa http://reittiopas.jyvaskyla.fi.


Lisätiedot:
- joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi
- Sepänkadun alikulkutyömaan tiedote 28.10.2016: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/86647

Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 • Sivun alkuunTietoja sivustosta