Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kaupunkirakennepalvelut » Kadut ja liikenne » Katuja ja liikennettä koskevat uutiset » Talvi tuli Jyväskylään – vältä vaaroja varautumalla pääkallokeleihin!
3.11.2016

Talvi tuli Jyväskylään – vältä vaaroja varautumalla pääkallokeleihin!

Vuosittain lähes 390 000 suomalaiselle tapahtuu kaatumis- tai liukastumisturma, joista puolet johtaa sairaalakäyntiin. Liukastumista aiheutuu runsaasti vakavia vammoja, kuten murtumia, nivelten sijoiltaanmenoja ja päävammoja. Liukastumisten taustalla voi olla keliolosuhteet, talvikunnossapidon puutteet, kiire, huonot jalkineet tai heikko fyysinen kunto ja tasapaino-ongelmat.

Jyväskylässä tontinomistajan vastuulle kuuluu poistaa lumi ja jää tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä. Tarvittaessa tontinomistajan pitää myös hiekoittaa kiinteistön kohdalla oleva jalkakäytävä liukastumisten estämiseksi.

Jalankulkijoilla kunnolliset jalkineet ehkäisevät tehokkaasti kaatumista. Ulkokäytössä kannattaa suosia kenkiä, joissa on pehmeästä kumista valmistettu, kylmässä kovettumaton pohja, leveä ja matala korko sekä pitoa parantava pohjakuviointi. Kenkiin on lisäksi saatavilla erilaisia liukuesteitä ja nastoja.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa asukkailleen liukastumisvaroituspalvelun, jonka avulla jalankulkija saa puhelimeen tekstiviestillä varoituksen liukkaasta kelistä. Palvelun käyttäminen on ilmaista. Käyttäjiä on tällä hetkellä noin 1700.

Palvelun tilaaminen on helppoa: lähetä tekstiviesti numeroon 16130. Kirjoita viestikenttään sanat varoitus jyväskylä ja loppuun joko heti,6,7 tai 8 sen mukaan, haluatko varoituksen yöllä syntyneestä liukkaudesta heti kun varoitus on annettu vai klo 6, klo 7 tai klo 8.


Lisätiedot:
– katupäällikkö Tuula Smolander, p. 014 266 65137, tuula.smolander[at]jkl.fi
www.liukastumisvaroitus.fi/varoitus/ilmoittautuminen/jyvaskyla

Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 • Sivun alkuunTietoja sivustosta