Suoraan sisältöön

Kulttuurista iloa ja inspiraatiota arkeen

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalveluiden tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset ja ikääntyneet: Kulttuuriaitta ja Lasten Lysti tuovat tekemisen ja kokemisen riemua päiväkoteihin, kouluihin ja perheille kun taas Taideapteekki huolehtii ikäihmisten säännöllisistä taideannoksista päiväkeskuksissa ja hoivakodeissa. Vuosittain myönnettävillä avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle joka kannustaa hyvinvointia edistävään yhteisölliseen tekemiseen ja rikastuttaa kaupungin kulttuuritarjontaa. Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tarvittaessa tutustua myös yhdessä vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa.


 Tapahtumat


 Lapset ja perhe


 Ikääntyneet ja vapaaehtoistyö


Ajankohtaista


Lautakunta myönsi kansalaistoiminnan avustuksia

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi syyskuun kokouksessa tämän vuoden viimeiset kohdeavustukset. Kansalaistoiminnan avustusmäärärahaa oli jäljellä 2 250 euroa.

17.9. myönnetyt kansalaistoiminnan kohdeavustukset (pdf)

Lasten Lystissä vauvateatteria pe 3.10.

Espoolainen Loiske Ensemble saapuu Lasten Lystiin kahden tanssijan ja muusikon vauvaperheille sopivalla tanssiteatteriteoksella Zukkapaitupumbula. Esityksessä keskeistä on vuorovaikutus yleisön ja esiintyjien välillä, sekä äänen, liikkeen ja musiikin tuottamat aistimukset. Esitys ottaa huomioon vauvan tavan aistia ympäristöään aktiivisena kokijana. Zukkapaitupumbula pulppuaa hyväntuulista kontaktia, rytmikästä tanssin riemua ja mukaansatempaavia melodioita.

Esityspaikka: Nikolainkulma, Nikolainsali, Asemakatu 6, 2. krs
Liput 10 € (vauva + aikuinen), 8 € (muut)
Lippuvaraukset ennakkoon to 2.10. klo 16 mennessä:
Klo 10.00 esitykseen: http://www.lyyti.in/zukka_klo_10
Klo 11.15 esitykseen: http://www.lyyti.in/zukka_klo_11_15

Esityksen traileri: http://www.youtube.com/watch?v=1MhgJmm2Vas

Kiven päivän kajautukset 10.10.

Seuraava Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuus järjestetään poikkeuksellisesti Palokan kirjastossa (Koivutie 5) Aleksis Kiven päivänä 10.10. klo 13.00-14.30.

Vapaa pääsy, tervetuloa laulamaan ja viihtymään yhdessä!

Lue Aaltoja-lehti

Jyväskylän kulttuuritoimijoiden yhteisen Aaltoja!-lehden uusin numero sisältää tuoretta tietoa Jyväskylän kaupunginteatterin esityksistä, Jyväskylä sinfonian konserteista, kulttuuripalveluista, nuorisopalveluista, Alvar Aalto -museon, Keski-Suomen museon, Jyväskylän taidemuseon ja Suomen Käsityönmuseon näyttelyistä sekä muista kaupungin tapahtumista.

Näköislehtiversio - Aaltoja! Jyväskylän kulttuurisyksy 2014

Tiedotteet

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 17.9.2014

17.09.14

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta ei lakkauttanut kirjastoja, mutta sai talousarvioesityksen eurot täsmäämään pienin muutoksin. Myös tämän vuoden talousarvio näyttää ...

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan seuraava kokous 17.9.2014

11.09.14

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan seuraavan kokouksen aiheita ovat muun muassa: - Kirjastoverkkoselvitys 2015 - Talousarvio 2015 - Puistokoulun lähiliikuntapaikka - Kansalaistoiminnan ...

Lasten Lysti tarjoaa värikkään kulttuurisyksyn

11.09.14

Syksyiseen Lasten Lysti -tapahtumaan on koottu värikäs ja monipuolinen esitysten kirjo tanssia, teatteria, musiikkia, elokuvaa, satujen ja sirkuksen tunnelmia sekä ...