Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA

Liity Taideapteekin iloiseen joukkoon!

Taideapteekin artistihaku kevätkaudelle 2017 on käynnistynyt. Mukaan kaivataan taiteilijoita ja työpajanohjaajia, jotka haluavat ilahduttaa ikäihmisten arkea omalla osaamisellaan. Hakusessa on erityisesti ohjelmaa, joka sopii Suomi100-juhlavuoteen. Joukkoon mahtuu taikureita, trubaduureja, tanssijoita tai oikeastaan mitä vaan kulttuuriohjelmaa, joka voisi tuoda tuulahduksen Jyväskylän vanhuspalveluiden yksiköihin. Ainoana kriteerinä on, että ohjelmanumeroiden tulee olla ammattitaitoisesti korkeatasoisia. Myös kokemus vanhusten parissa työskentelemisestä on plussaa. Täytä Taideapteekin ilmoittautumislomake 15.11. mennessä.


Lystikäs metsäseikkailu alkakoon!

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Lasten Lysti lähtee tänä vuonna kunnolla metsään ja puusta päästään pitkälle. Teeman innoittamana syksyn ohjelmistossa seikkaillaan mättäillä, loikitaan lätäköissä ja tavataan monenlaisia metsäneläviä, aina kämminkäisistä Päistikka-ötökkäorkesteriin ja Rölli-peikosta Riimikissaan. Lysti tarjoaa kaikenikäisille katsojille hulvattomia konsertteja, ikimuistoisia elokuvaelämyksiä, lumoavia teatteri- ja tanssiesityksiä ja paljon uusia ystäviä.

Lisätietoja ja ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Lasten Lysti nettisivuilta.


Taideapteekin esite odottaa poimijaansa

Poimi Taideapteekin syyskauden esite Jyväskylän kirjastoista, museoista, terveysasemilta tai päiväkeskuksista, niin tiedät mihin kannattaa suunnata syksyn mittaan nauttimaan monipuolisesta kulttuuriohjelmasta. Taideapteekin esite sähköisessä muodossa


Taidetestaajat

Taidetestaajien vierailukohteet valittu – Keski-Suomesta mukana Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri

Taidealan organisaatiot saivat jättää ehdotuksia tavasta, jolla ne haluaisivat olla mukana taidetestaamisen kohteina lukuvuonna 2017–2018. Ehdotuksen jätti 135 taidelaitosta ja -organisaatiota ja näistä mukaan valittiin 55.
Keski-Suomen vierailukohteet ovat Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri.

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama Taidetestaajat-hanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Toinen taidelaitosvierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella ja toinen vierailu suuntautuu Keski-Suomen tapauksessa pääkaupunkiseudulle. Kulttuurikohteiden valinnoissa painotettiin taiteellisen laadun lisäksi nuorten kanssa tehtävää yleisötyötä sekä sitä, miten nuoret vastaanotetaan ja miten heistä huolehditaan vierailun aikana sekä miten etukäteistyöskentely sekä jälkipuinti oli suunniteltu toteutettavaksi.

Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Keski-Suomen aluekoordinaatiosta vastaa lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta ja aluekoordinaattori Hanna Brotkin.
Lue lisää taidetestaajista.

Tiedotteet

Jyväskylässä juhlitaan marraskuussa kulttuuriluotsitoiminnan kymmenvuotista taivalta valtakunnallisten vieraiden kera

26.10.16

Luotsien kymmenes toimintavuosi huipentuu marraskuun 10–11. juhlaseminaariin oheisohjelmineen. Juhlaohjelma esittelee Jyväskylästä alkunsa saanutta, sittemmin jo yli kahdellekymmenelle paikkakunnalle levinnyttä luotsitoimintaa ...

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan seuraava kokous 19.10.2016

14.10.16

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokouksen aiheita keskiviikkona 19.10. ovat muun muassa: - liikuntapalveluista perittävät maksut - Keski-Suomen museon museonjohtajan viran lakkauttaminen ...

www.taidetestaajat.fi