Suoraan sisältöön

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA


Syyskauden ensimmäinen Kino Hopea -näytös perjantaina 22.9. klo 13

Kino Hopea on erityisesti varttuneemmalle väelle suunnattu päivänäytösten sarja. Näytöksiin on vapaa ja esteetön pääsy. Syyskauden ensimmäinen elokuva nähdään perjantaina 22.9. klo 13 pääkirjaston Minnansalissa. Lisätietoja elokuvasta löytyy pääkirjaston ilmoitustauluilta ja täältä. Voit liittyä Kino Hopean postituslistalle laittamalla postia osoitteeseen taideapteekki@jkl.fi. Silloin saat tiedot elokuvista suoraan sähköpostiisi.


Käy katsomassa Albumit auki -kuvia pääkirjaston aulassa!

Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu julkiseen Albumit auki -arkistoon syksystä 2014 lähtien. Pääkirjaston Valokuvien Jyväskylä -valokuvanäyttely esittelee arkiston kuva-aarteita vuosien varrelta. Näyttelyn kuvat on koonnut kulttuuriluotsi Tuija Broman yli tuhannesta Jyväskylä-aiheisesta kuvasta. Valokuvia voi käydä ihastelemassa pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa 5.10. asti.


Kenelle kuuluu keskisuomalainen lastenkulttuuripalkinto?

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta hakee syyskuussa ehdotuksia lastenkulttuuripalkinnon saajaksi. Paljasta meille keskisuomalainen henkilö, yhteisö tai toimintamalli, joka on jäänyt mieleesi erityisen ansiokkaana lastenkulttuurin saralla. Otamme ilolla vastaan ilmiannot taiteilijasta tai muusta kulttuurielämän toimijasta, jolle lastenkulttuuripalkinto mielestäsi kuuluu. Lue lisää ja äänestä: www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/aitta/palkinto.


Ikäihmisten syyskauden kulttuuripaketti kasassa!

Tutustu Taideapteekin esitteeseen sähköisesti. Esite löytyy pian myös päiväkeskuksista, kirjastoista, yhteispalvelupisteistä, terveysasemilta, museoista ja muista kulttuurikohteista Jyväskylässä. Taideapteekissa on tarjolla jälleen monipuolista kulttuuriohjelmaa ikäihmisille eri puolilla Jyväskylää.


Kaikki keskisuomalaiset kahdeksasluokkalaiset mukana taidetestauksessa

Koulujen ilmoittautuminen taidetestaukseen lukuvuodelle 2017–2018 päättyi maaliskuussa, ja Keski-Suomesta mukaan ilmoittautui 3 069 oppilasta eli 100 % koko alueen kahdeksasluokkalaisista.

Keski-Suomen aluekoordinaattori Hanna Brotkin iloitsee kaikkien 8-luokkien lähdöstä mukaan.

- Jokainen Taidetestaukseen osallistuva luokka saa mahdollisuuden vierailla kahdessa kulttuurikohteessa. Toinen suuntautuu omaan maakuntaan ja toinen pääkaupunkiseudulle. Keski-Suomessa odotetaan erityisesti matkaa Helsinkiin ja suosikkikohteisiin eli nykytaiteen museo Kiasmaan sekä Suomen Kansallisoopperaan. Lue lisää aiheesta >>


Tiedotteet

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 13.9. pidetystä kokouksesta

13.09.17

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta antoi osaltaan ensi vuoden talousarvioesityksen ja jakoi syksyn liikunta-avustukset. Lisäksi päätettiin muun muassa, ettei kaudella 2017-2018 tekojäiden ...

Jyväskylä-aiheisia kuva-aarteita esillä pääkirjaston valokuvanäyttelyssä

13.09.17

Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu julkiseen Albumit auki -arkistoon syksystä 2014 lähtien. Valokuvien Jyväskylä -näyttely esittelee arkiston aarteita vuosien varrelta Jyväskylän ...

www.taidetestaajat.fi