Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA

Yhteislaulut kajahtavat pääkirjastolla perjantaina

Juhlat Suomen 99 syntymäpäivän kunniaksi voi aloittaa jo perjantaina 2.12. klo 13 pääkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39–41) yhteislaulujen merkeissä. Jaana Elorannan vetämän Laulusta voimaa -tilaisuuden teemana on tällä kertaa Suomea ja suomalaisuutta kautta aikojen. Tapahtuma kuuluu Joulukylä Jyväskylä -kokonaisuuteen.


JouluTUUTin täydeltä tekemistä, kokemista ja joulutunnelmaa

On aika sukeltaa kimmeltävään kinokseen, kääriytyä joulun taikaan ja tutkailla vilahtaako jossain tontun lakki. TaidePiiLOn JouluTUUTTi-tapahtuma loihtii lauantaina 3.12. klo 10–13 Palokan Pelimannitalon (Saarijärventie 71) tunnelmalliseksi joulumaaksi, jossa perheet pääsevät yhdessä tutkimaan, taiteilemaan, tanssimaan ja tonttuilemaan oman aikataulunsa mukaan.
Lue lisää


Riimikissan kanssa kirmataan kirjamaailmaan

Lastenkirjoista tuttu Riimikissa kirmaa kirjansivuilta karkuun ja saapuu väriläiskäksi Jyväskylän marraskuuhun. Karoliina Pertamon kirjankuvituksiin perustuva näyttely on kikattava ja kujeileva kirjamaailma, johon pääsee tutustumaan Jyväskylän pääkirjaston lastenosastolla ja Satuhuone Peukaloisessa (Vapaudenkatu 39–41, 2. krs). Tervetuloa tutustumaan kotimaiseen lastenkirjallisuuteen, käpertymään pehmoisen Riimikissan kainaloon ja tutkimaan millainen on matojen makuuhuone tai susisuihku. Aukioloajat ja lisätietoa


Lystikäs metsäseikkailu alkakoon!

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Lasten Lysti lähtee tänä vuonna kunnolla metsään ja puusta päästään pitkälle. Teeman innoittamana syksyn ohjelmistossa seikkaillaan mättäillä, loikitaan lätäköissä ja tavataan monenlaisia metsäneläviä, aina kämminkäisistä Päistikka-ötökkäorkesteriin ja Rölli-peikosta Riimikissaan. Lysti tarjoaa kaikenikäisille katsojille hulvattomia konsertteja, ikimuistoisia elokuvaelämyksiä, lumoavia teatteri- ja tanssiesityksiä ja paljon uusia ystäviä.

Lisätietoja ja ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Lasten Lysti nettisivuilta.


Taidetestaajat

Taidetestaajien vierailukohteet valittu – Keski-Suomesta mukana Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri

Taidealan organisaatiot saivat jättää ehdotuksia tavasta, jolla ne haluaisivat olla mukana taidetestaamisen kohteina lukuvuonna 2017–2018. Ehdotuksen jätti 135 taidelaitosta ja -organisaatiota ja näistä mukaan valittiin 55.
Keski-Suomen vierailukohteet ovat Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri.

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama Taidetestaajat-hanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Toinen taidelaitosvierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella ja toinen vierailu suuntautuu Keski-Suomen tapauksessa pääkaupunkiseudulle. Kulttuurikohteiden valinnoissa painotettiin taiteellisen laadun lisäksi nuorten kanssa tehtävää yleisötyötä sekä sitä, miten nuoret vastaanotetaan ja miten heistä huolehditaan vierailun aikana sekä miten etukäteistyöskentely sekä jälkipuinti oli suunniteltu toteutettavaksi.

Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Keski-Suomen aluekoordinaatiosta vastaa lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta ja aluekoordinaattori Hanna Brotkin.
Lue lisää taidetestaajista.

Tiedotteet

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 30.11.2016

30.11.16

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi muun muassa ensi vuoden käyttösuunnitelman sekä sopimuksen, jolla korkeakoululiikunnan tarran lunastaneet pääsevät maksutta Monnarin kuntosalille. ...

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokous 30.11.2016

24.11.16

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokouksen aiheita keskiviikkona 30.11. ovat muun muassa: - kulttuuri- ja liikuntalautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2017 - Jyväskylän yliopiston ...

www.taidetestaajat.fi