Suoraan sisältöön

Hallinto

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut edistää Jyväskylän asukkaiden hyvinvointia tuottamalla liikuntapalveluja. Liikuntalain (1054/1998) mukaisesti kaupungin liikuntapalveluiden tavoitteena on turvata kuntalaisille laadukkaat edellytykset rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja ja edistämällä kuntalaisten liikunnan harrastamista.

Jyväskylän alueella on yli 230 liikunta- ja urheiluseuraa sekä järjestöä, joiden ohjelmaan sisältyy liikuntatoimintaa. Liikuntajärjestöt ovat liikuntapalvelujen tärkeitä yhteistyökumppaneita. Tuemme liikunta- ja urheiluseurojen työtä luomalla edellytyksiä harjoittelulle sekä myöntämällä avustuksia. Lisäksi liikuntapalvelut tekee kansalaistoimijoiden kanssa yhteistyötä erilaisissa projekteissa.

Jyväskylä tunnetaan liikuntakaupunkina valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla hyvien liikuntamahdollisuuksiensa sekä kaupungissa sijaitsevan Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnan vuoksi. Kaupungissa sijaitsevat myös hyvin tunnetut liikunnan ja terveyden tutkimuslaitokset: Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU, sekä Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES sekä Keski-Suomen Urheiluakatemia.

Jyväskylässä, joka on koko maakunnan vahva keskus (132.000 asukasta), sijaitsevat myös alueelliset liikunnan ja urheilun organissatiot: Keski-Suomen Liikunta ry, Suomen Palloliiton Keski-Suomen piiri ry, sekä TUL:n Keski-Suomen piiri ry.
Lisäksi monilla lajiliitoilla on kaupungissa toimipisteet sekä aktiivisia valmentajia ja valmennusryhmiä.

Liikuntapalveluissa työskentelee noin 140 henkilöä. Hoidettavia liikuntapaikkoja on lähes 360 ja kuntorata- ja latukilometrejä noin 500. Liikuntapalvelujen tuottamiseen käytetään vuosittain noin 15 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Pekka Sihvonen, p. (014) 266 4247, E-mail: pekka.sihvonen(at)jkl.fi

Ajankohtaista

Monitoimitalon kuntosali suljettu ti 18.11. kello 8.00-13.00

Uimahallien ohjatut ryhmät syksy 2014 - kevät 2015

Lue lisää (pdf)

Yleisöluistelu Jyväskylän tekojääradoilla

Lue lisää

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2014 Sivun alkuun Tietoja sivustosta