Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Jyväskylä-tietoa » Liikuntapääkaupunki » Miksi liikuntapääkaupunki

Miksi liikuntapääkaupunki

 Jyväskylä on liikunnan, urheilun ja terveyden osaamisen keskus.
Jyväskylässä on kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskittymä ja Suomen paras lähiliikuntaohjelma. Kolmasosa jyväskyläläisistä liikkuu vähintään 4-6 kertaa viikossa.

Lähivuosina Hippokselle rakentuu Pohjoismaiden merkittävin liikunnan, urheilun, terveyden ja hyvinvoinnin keskittymä, jossa ovat mukana niin arkiliikunta, harrastaminen, huippu-urheilu kuin tutkimus- ja valmennuskin.

Liikunta on koko kaupungin ja kaupunkilaisten yhteinen asia, asukkaat ovat aktiivisia liikkujia. Liikuntaseurat tarjoavat laadukasta ja monipuolista toimintaa ja kiinnostavia tapahtumia. Jyväskylä on myös paras paikka treenata.

Luomme mahdollisuuksia elinikäiseen liikkumiseen, edistämme lasten ja nuorten liikuntaa päiväkodeissa, kouluissa ja vapaa-ajalla, yhdistämme opiskelun ja urheilun kaikilla koulutusasteilla ja luomme edellytyksiä liikunta- ja hyvinvointialan yritystoiminnalle.

Jyväskylän yliopistossa on Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta. Täällä on myös Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU sekä ja Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes.
Tavoitteena on tehdä Keski-Suomesta kansainvälisesti kilpailukykyinen hyvinvoinnin osaamis- ja yrityskeskittymä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje