Suoraan sisältöön
opetus
Jyväskylän kaupunki > Palvelut > Opetus > Hallinto > Lasten Parlamentti

Jyväskylän kaupunki, perusopetuspalvelut
PL 341, 40101 JYVÄSKYLÄ
etunimi.sukunimi@jkl.fi

Laskutusosoite:
Jyväskylän kaupunki/perusopetuspalvelut
Jyväskylän kaupungin verkkolaskujen välittäjä:
BasWare Oyj
välittäjätunnus: BAWCFI22
verkkolaskun ovt-tunnus: 003701746664500

Lasten Parlamentti

Lasten Parlamentti on lasten ja nuorten demokratiakasvatusta tukeva vaikuttamiskanava ja osa Jyväskylän alakoulujen osallisuuskasvatusta. Yhdeksän alueellista 16-20 jäsenistä PikkuParlamenttia kokoontuu kaksi kertaa lukuvuodessa. PikkuParlamentin valitsee alueen alakoulujen oppilaskunnat 5.-6.-luokkalaisista oppilaista. PikkuParlamentti -toiminnan tarkoitus on luoda lapsille aito mahdollisuus vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon, sekä nostaa lasten ääni paremmin kuuluviin.

Jyväskylän Lasten Parlamentin toiminta käynnistyi keväällä 2007. Toiminta on poliittisesti sitoutumatonta. Lasten Parlamentin toiminnalla pyritään yleisesti lisäämään lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia oman lähiympäristönsä asioihin sekä kannustamaan kansalaisaktiivisuuteen.Lasten Parlamentin toimintaa koordinoi Nuorten Keski-Suomi ry yhdessä Jyväskylän kaupungin perusopetuspalvelujen kanssa. Parlamenttitoimintaan osallistuvat kaikki Jyväskylän kaupungin alakoulut sekä Jyväskylän normaalikoulu ja Jyväskylän steinerkoulu.

Lukuvuoden 2014-2015 toiminta löytyy tästä.

Lisätietoja:
koordinaattori Turo Teittinen, Nuorten Keski-Suomi ry,
puh. 044 5155336, turo.teittinen@jkl.fi

Lasten Parlamentin blogi

Nuorten Keski-Suomi ry

Suomen Lasten Parlamentti

Nuorisovaltuusto

Kaupunginvaltuuston päätöksellä perustettu Jyväskylän nuorisovaltuusto, tuttavallisemmin nuva, on jyväskyläläisten 13-20 -vuotiaiden vaikuttamiskanava. Nuorisovaltuustoon valitaan edustajat Jyväskylän yläkouluista ja lukioista, ammatillisista oppilaitoksista ja nuorisotiloista. Myös muilla kiinnostuneilla nuorilla on mahdollisuus päästä mukaan ilmoittautumalla ehdokkaaksi ja osallistumalla syksyn huippukokoukseen. Nuorisovaltuuston toiminnasta vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.

Nuvan kotisivut

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut

Opetusministeriön rahoittaman ja Jyväskylän, Oulun ja Tampereen opetus- ja nuorisopalvelujen yhteiseti toteuttama lasten ja nuorten osallisuuden edistämistä tukevan Jotos -koulutushankkeen (2007-2009) tuotoksena syntyi lasten ja nuorten osallisuuden käsikirja, Jotos - polku osallisuuteen.

Jotos - polku osallisuuteen, lasten ja nuorten osallisuuden käsikirja

 Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta