Suoraan sisältöön

Koira Jyväskylässä

Järjestyslain mukaan koira on pidettävä kytkettynä, kun sen kanssa liikutaan taajama-alueella. Koirapuistot ovat aidattuja ja niissä koiraa voi pitää kytkemättömänä. Tällä hetkellä Jyväskylässä on kaksi kaupungin ylläpitämää koirapuistoa ja yksi koirien uittamispaikka.

Huhtasuon asukasyhdistys ry ylläpitää koirapuistoa Palanderinkadun varressa, lisätietoa löytyy asukasyhdistyksen nettisivuilta.
Kotalammen koirapuisto Kotasenpolun varrella on Keltinmäen asukasyhdistys ry:n ylläpitämä ja lisätietoa siitä löytyy asukasyhdistyksen Facebook-sivulta

Jyväskylän koirapalveluiden nykytilaa ja tulevaisuutta on selvitetty viherpalveluohjelman koirapalvelut-osassa.

Koirapalveluja käsittelevä viherpalveluohjelman osa löytyy Viherpalveluohjelma-sivulta.

Tutustu myös Koira Jyväskylässä -oppaaseen (pdf)

Vihreä koiratarra kertoo jäteastian käyttöluvasta

Jyväskylän kaupunki on painattanut vihreitä koirankakkaroskis.fi –kampanjatarroja. Omakotitalon kuivajäteastiaan liimattu tarra kertoo asuinalueen koiranulkoiluttajille siitä, että kyseisen talon roskikseen saa tiputtaa siistejä koirankakkapusseja. Tarroja voi noutaa maksutta jyväskyläläisistä eläintarvikekaupoista, Palvelupiste Hannikaisesta sekä kaupungin yhteispalvelupisteistä Vaajakoskelta, Palokasta ja Korpilahdelta.

Muistathan myös, että Jyväskylässä koiranjätöspusseja saa laittaa jokaiseen kaupungin noin 1200 kadunvarsi- ja puistoroskiksesta.

Lisätietoa aiheesta: www.koirankakkaroskis.fi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 • Sivun alkuunTietoja sivustosta