Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Kotona asumista tukevat palvelut

Ateriapalvelu

Ateriointipalveluja päiväkeskuksissa

Palvelukeskuksissa, päiväkeskuksissa, kouluissa ja lasten päiväkodeissa tarjotaan ateriointimahdollisuus ikääntyneille, joiden toimintakyky on alentunut.

Ateriapalvelu kotiin

Kotihoidon kotiin kuljetettu ateriapalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät kykene itse valmistamaan päivittäisiä aterioitaan, eivätkä pysty liikkumaan itsenäisesti kodin ulkopuolelle ruokailemaan. Ateriat toimitetaan asiakkaan kotiin sovittuina päivinä. Ateriapalvelun tavoitteena on tukea asiakkaan kotona selviytymistä. Monipuolisen, ravitsevan ja oikea-aikaisen aterian avulla tuetaan ikääntyvän toimintakykyä.

Lisätietoa ja ajan tasainen ruokalista löytyy sivulta vanhusten ja vammaisten ruokapalvelu. Ateriapalvelua saa OIVA-keskuksen palveluohjauksen kautta. Puh. 014 266 1801

Klikkaa alla olevan esitteen kuvaa saadaksesi sen auki.

Ateriapalvelujen hinnat

  • Lounas päiväkeskuksessa/palveluasumisessa 6,60 €
  • Kotiin toimitettu kylmä lounas kuljetuksineen 8,25 €
  • Kotiin toimitettu lämmin lounas kuljetuksineen 8,80 €

Kauppapalvelu

Asiakkaat voivat tehdä kauppapalvelusopimuksen valitsemansa kauppiaan kanssa. Asiakas maksaa palvelusta suoraan palveluntuottajalle. Kustannukset vaihtelevat asiakkaan omasta valinnasta riippuen. Palvelu voi olla arvonlisäverotonta ja asiakas voi hakea palvelusta myös kotitalousvähennyksen. Asiakkaan halutessa kauppapalvelua voidaan järjestää yhteistyössä myös esimerkiksi asiakkaan omaisten tai muiden läheisten avulla. Säännöllisen kotihoidon asiakkaat saavat tarvittaessa apua kauppatilauksen tekemiseen kotihoidon henkilökunnalta.
Lisätietoja kauppapalvelusta saa OIVA-keskuksen palveluohjaajilta p. 014 266 1801 (arkisin klo 9–15).

Vapaaehtoinen asiointiapu

Vapaaehtoista asiointiapu voi pyytää Jyväskylän kaupunkialueella asuva henkilö, joka tarvitsee tukea kertaluontoisesti. Asiointiapua voi saada esimerkiksi lääkärissäkäyntiin, yksittäisille kauppakäynneille tai tapahtumiin. Vapaaehtoista asiointiapua järjestävät yhteistyössä Punaisen Ristin Jyväskylän osasto ja Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut Vapari. Palvelupyyntö tulee tehdä viimeistään kolme päivää ennen kuin apua tarvitaan. Pyynnön voi tehdä joko asiakas itse tai joku muu, kuten kotihoito tai omaiset, asiakkaan puolesta.

Vapaaehtoinen asiointiapu, puh. 050 569 2877, numero päivystää ma-to klo 9.00-12.00

Lisätietoja vapaaehtoisesta asiointiavusta www,jyvakyla.fi/vapari

Yhteystiedot

Lisätietoa kotona asumista tukevista palveluista antaa OIVA-keskus arkisin klo 9-15, p. 014 266 1801

Kotihoidon myöntämisen perusteet ja soveltamisohjeet 2018

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje