Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö on yli 18-vuotiaiden kanssa tehtävää suunnitelmallista sosiaalityötä, jonka tavoitteena on vahvistaa henkilön omaa toimintakykyä ja ehkäistä sosiaalisten ongelmien syntyä kartoittamalla asiakkaan elämäntilannetta, vahvuuksia ja voimavaroja. Asiakkaan kanssa yhdessä etsitään vaihtoehtoja elämäntilanteen parantamiseksi ja motivoidaan asiakasta muutokseen.

Aikuissosiaalityö sisältää esimerkiksi asiakkaan aktivoimista työelämään, koulutukseen tai työkyvyn arviointiin ja päihteiden käytön seuraamista sekä hoitoon ohjaamista. Lisäksi voimme tukea ja auttaa asumiseen liittyvissä ongelmissa ja miettiä arjen ongelmiin yhdessä ratkaisuja. Aikuissosiaalityöntekijät tekevät myös tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden ja esim. kolmannen sektorin kanssa.

Asioitko ensimmäistä kertaa?

Uudet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä alkuarviointiin ma-pe, klo 9-15.30 numeroon 014 266 1972

Yhteystiedot

Aikuissosiaalityön asiakkaita palvellaan Hannikaisenkadun ja Korpilahden sosiaaliasemilla. Sosiaaliasemien kotisivuilta löydät sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien yhteystiedot. Voit myös hakea sosiaalityöntekijän yhteystietoja osoitteesi perusteella sosiaalityöntekijähausta.

Jyväskylän aikuissosiaalityön chat

Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityöhön voi olla yhteydessä myös chatin kautta. Chat on avoinna joka arkipäivä neljä tuntia kello 10–14, kolmen iltapäivän sijaan. Chatissa voi jutella nimettömästi Hannikaisenkadun sosiaaliaseman ja Nuorten aikuisten palvelukeskuksen - J-Napin ammattilaisten kanssa. Chattiin ei tule kirjoittaa henkilötunnusta tai muita henkilötietoja, eikä siellä voida keskustella asiakkaan tunnistautumista vaativia asioita. Keskustelut tallentuvat ja niitä voidaan käyttää palvelun kehittämis- ja tutkimustarkoituksiin.

Aikuissosiaalityön puoleen voi kääntyä esimerkiksi, kun tarvitsee tukea arkielämän hallintaan ja suunnitteluun, ohjausta asumisen huolissa ja ongelmatilanteissa, on velkaantunut tai tarvitsee sosiaaliturvaan liittyvää neuvontaa, tarvitsee ohjausta jatkosuunnitelmiin työttömyys- tai opiskelutilanteessa tai alentuneen työkyvyn vuoksi tai kaipaa ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyen.

Chat avautuu muun muassa osoitteissa www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaaliasemat/hannikaisenkatu, www.jyvaskyla.fi/nuortenaikuistenpalvelukeskus

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje