Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Tietoa elinkeinoharjoittajalle

Apua yritystoiminnan talous- ja maksuvaikeuksiin, kannattavuuden arviointiin, tervehdyttämiseen tai lopettamiseen:

Yritys-Suomi Talousapu-palvelun puhelinneuvonta 029 502 4880
(tai ruotsiksi numerosta 029 502 4881)
ja osoitteesta www.talousapu.fi.

Toimi näin jos haluat hakea velkajärjestelyä:
1) Soita Yritys-Suomi Talousapu-palveluun jossa tehdään puhelimitse alustava arvio siitä, onko yritystoiminta sellaista, että voisit hakea velkajärjestelyä.
2) Jos Talousapu-palvelun arvion perusteella yritystoimintaan koskevat velkajärjestelyn ehdot täyttyvät, varaa aika alueesi talous- ja velkaneuvontaan. Ota asiakaskäynnille mukaan Talousapu -palvelun arvio yritystoiminnastasi
3) Hanki asiakirjat, jotka käräjäoikeus vaatii velkajärjestelyhakemuksen liitteeksi

Jatkossa talous- ja velkaneuvonnassa selvitetään alustavasti, onko velkajärjestelyyn mahdollisuuksia. Neuvonnassa lasketaan alustavasti velkojesi kokonaismäärä, maksukyky ja varallisuutesi. Huomioi, ettei talous- ja velkaneuvoja anna neuvoja yrityksesi talouteen tai toimintaan liittyvissä asioissa.

Mikäli talous- ja velkaneuvonnassa todetaan, että velkajärjestelylle voisi olla mahdollisuuksia, sinun tulee hakea velkajärjestelyhakemuksen liitteeksi asiantuntijan selvitys yritystoiminnasta.

Joudut itse maksamaan asiantuntijalausunnon (noin 1000 €). Talous- ja velkaneuvonta tai talousapu-palvelu eivät laadi kyseistä selvitystä. Lausunnon saamisen jälkeen sinulle vara-taan uusi aika talous- ja velkaneuvojalle, jossa avustetaan velkajärjestelyhakemuksen laati-misessa.

Jos asiantuntijalausunnon perusteella velkajärjestelyn hakeminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä uudelleen Talousapu-palveluun.

Lisätietoa

Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeet yrittäjille velkajärjestelystä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje