Suoraan sisältöön
Graafinen versioIn English Other languages
Jyväskylän kaupunki > Terveys > Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Sivuille on koottu tietoa lapsen ja nuoren hyvinvointiin sekä kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista. Sairaanhoito-osiosta löytyy hoito-ohjeita koululaisten yleisimpiin sairaanhoidollisiin tilanteisiin.

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Terveydenhoitaja ottaa vastaan oppilaita koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Huoltajat voivat ottaa yhteyttä ja varata ajan oppilaan terveyttä ja hyvinvointia koskevissa asioissa. Terveydenhoitaja tapaa koululaisia ja huoltajia myös säännöllisten terveystarkastusten yhteydessä.

Ajankohtaista

Kouluterveydenhuollossa otetaan käyttöön sähköinen ajanvaraus laajoihin terveystarkastuksiin. Sähköinen ajanvaraus koulutulokkaiden vanhemmille avataan 2.5. alkaen. Lisää asiasta voi lukea täältä.
Osa kouluterveydenhoitajista tullee antamaan aikoja jo valmiiksi koulutulokkaiden vanhemmille touko- ja kesäkuulle sähköisen ajanvarauksen rinnalla.

Kouluterveydenhuolto on siirtänyt 1.-luokkalaisten, 5.-luokkalaisten ja yläkoululaisten terveyskyselyt sähköisiksi. Sähköiset lomakkeet löytyvät OmaHyviksestä, johon kirjaudutaan vanhemman/ huoltajan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lomakkeen täyttää jompikumpi oppilaan huoltajista.

Potilastiedon arkisto otetaan käyttöön JYTE:n alueella ja sairaanhoitopiirissä helmikuun lopussa

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, johon JYTE:n terveydenhuollon yksiköt alkavat tallentaa potilaiden hoitotietoja 28.2.2015 alkaen. Arkiston kautta potilastiedot ovat kansalaisen itsensä ja potilaan suostumuksella myös muiden terveydenhuollon toimiyksiköiden käytettävissä.

Potilastietojen arkisto tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden tarkastella omia potilastietojaan tietokoneeltaan vaivattomasti ajasta ja paikasta riippumatta. Tietoja pääsee tarkastelemaan Omakanta-palvelussa, jonne pääsee kirjautumaan www.kanta.fi -sivujen kautta. Palvelussa voi myös asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojensa käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä.

Myös alle 18-vuotiaiden lasten tiedot siirtyvät arkistoon. Vanhemmat eivät voi tehdä Kanta.fi -sivuilla kieltoja lasten puolesta vaan lapsi tekee ne itse täytettyään 18 vuotta. Vanhemmat eivät myöskään pääse katsomaan alle 18-vuotiaiden lastensa tietoja arkistosta. Kaikki alle 18-vuotiaat ja heidän vanhemmat informoidaan potilastiedon arkistosta vastaanottokäynnillä.

Lisätietoja löytyy täältä.

 

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Lomakkeet

Linkkejä:
Nuorten netti*
Vanhempainnetti*
Väestöliitto*
Seksuaaliterveys*
Nuorisovastaanotto

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta