Suoraan sisältöön
Graafinen versioIn English Other languages
Jyväskylän kaupunki > Terveys > Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Terveydenhoitaja ottaa vastaan oppilaita koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Huoltajat voivat ottaa yhteyttä ja varata ajan oppilaan terveyttä ja hyvinvointia koskevissa asioissa. Terveydenhoitaja tapaa koululaisia ja huoltajia myös säännöllisten terveystarkastusten yhteydessä

Kouluterveydenhuollon tehtävät voidaan jakaa neljään alueeseen:

  • osallistuminen koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen
  • koulun työolojen ja koulutyön terveellisyyden ja turvallisuuden valvonta ja edistäminen
  • oppilaan hyvinvoinnin ja terveyden seuraaminen, arviointi ja edistäminen
  • osallistuminen oppimisen, tunne-elämän ja käyttäytymisen ongelmien tunnistamiseen ja selvittämiseen yhteistyössä muun oppilasshuoltohenkilöstönja opetushenkilöstön kanssa


Ajankohtaista

Syksyllä 2011 JYTEn alueella on siirrytty neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta annetun asetuksen mukaiseen toimintaohjelmaan. Asetuksen mukaan lapselle ja nuorelle tehdään terveystarkastukset vuosittain. Laajat terveystarkastukset, joihin kutsutaan vanhemmat mukaan ja joihin kuuluu terveydenhoitajan tarkastuksen lisäksi lääkärintarkastukset, tehdään 1., 5. ja 8.luokilla. Seuraa kouluterveydenhuollon sivuja ja koulujen kotisivuja.

Jyväskyläläisten nuorten huumekokeilut kasvussa

Jyväskylän kouluilla keväällä 2011 toteutettu kouluterveyskysely osoittaa, että laittomien huumausaineiden kokeilu ja käyttö yleistyy yhtä edelleen koululaisten keskuudessa. Kymmenen prosenttia Jyväskylän 8-9. luokkalaisista on kokeillut huumeita. Kasvu jatkuu ikäryhmittäin, lukion 1.-2. vuoden opiskelijoista jo 15 % vastaajista on kokeillut huumeita. Kokonaisuudessaan nuorten asenneilmasto on muuttunut myönteisemmäksi mm. kannabiksen käyttöä kohtaan.

Lue lisää ja tutustu tuloksiin: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/51976

 

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta