Suoraan sisältöön
TekstiversioIn English Other languages
Jyväskylän kaupunki > Terveys > Terveysasemat > Laboratorio ja näytteenotto

Laboratorio ja näytteenotto

Laboratoriotutkimuksiin tarvittavan lähetteen saat lääkäriltä tai sairaanhoitajalta vastaanottokäynnin yhteydessä tai puhelimitse. Samalla saat valmistautumisohjeet tutkimuksiin.

Ajanvaraus arkisin ma-pe klo 11-15, p. (014) 269 3664 tai internetin ajanvarauksen kautta.
Näytteitä otetaan myös ilman ajanvarausta vuoronumerolla. Ilman ajanvarausta voitte kuitenkin joutua jonottamaan.

Aika tulee aina varata:
- gynekologisiin näytteisiin
- sokeri- ja laktoosirasituskokeisiin
- helicobakteerirasituksiin
- sieninäytteisiin

Sydänfilmejä eli EKG-tutkimuksia tehdään näytteenottokeskuksissa ja joillain JYTE:n terveysasemilla. Laboratoriolähetteen tekijä kertoo sinulle, missä EKG otetaan.

Näytteenottokeskukset ja -pisteet

Laboratoriopalvelut on keskitetty kahteen näytteenottokeskukseen. Näytteenottokeskusten lisäksi, JYTE:n terveysasemilla on näytteenottopisteitä.

  • Yliopistonkadun näytteenottokeskus (Yliopistonkatu 38, 3 kerros) on avoinna arkisin ma- pe klo 7 - 15
  • Keskussairaalan näytteenottokeskus (Keskussairaalantie 19, 1 krs) on avoinna arkisin ma- to klo 7 - 16 ja aattoina ja pe klo 7 - 15.
  • Näytteenottopisteet toimivat Hankasalmen, Korpilahden, Kuokkalan, Muuramen, Palokan, Tikkakosken, Uuraisten ja Vaajakosken terveysasemilla.

Laboratoriovastaukset

Jos kanssasi on sovittu, että lääkäri kertoo laboratoriotuloksesi, varaa hänelle puhelinaika oman terveysasemasi ajanvarauksesta arkisin kello 10-15 välisenä aikana.

Huom. Jos sinulle on varattu puhelinaika lääkärillesi, hoitaja ei kerro tuloksiasi etukäteen, vaan saat ne lääkäriltäsi puhelinajan yhteydessä. Vältä siis turhia kyselyjä etukäteen. Laboratorio ei myöskään anna tutkimusten vastauksia suoraan potilaalle.

Muussa tapauksessa voit soittaa ja kysyä tutkimustuloksista oman alueesi sairaanhoitajalta arkipäivisin klo 13-13.30. Hoitajasi yhteystiedot löydät oman terveysasemasi sivuilta.

 

Laboratoriatutkimusten tulkinnan teos Senkka ja 100 muuta tutkimusta kertoo taustat röntgenkuvauksista tähystystutkimuksiin. Tutustu teokseen Terveyskirjaston sivuilla.

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2014 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta