Suoraan sisältöön
TekstiversioIn English Other languages
Jyväskylän kaupunki > Terveys > Terveysasemat > Laboratorio ja näytteenotto

Laboratorio ja näytteenotto

Laboratoriotutkimuksiin tarvittavan lähetteen saat lääkäriltä tai sairaanhoitajalta vastaanottokäynnin yhteydessä tai puhelimitse. Samalla saat valmistautumisohjeet tutkimuksiin.

Ajanvaraus

arkisin ma-pe klo 11-15, p. (014) 269 3664 tai internetin ajanvarauksen kautta. Joissakin näytteidenottopisteissä näytteitä otetaan ilman ajanvarausta. Ilman ajanvarausta voitte kuitenkin joutua jonottamaan. Eri näytteidenottopisteiden toiminnan näet täältä http://www.fimlab.fi/toimipisteet/toimipisteluettelo.tmpl?sivu_id=142&alue=416

Aika tulee aina varata:
- gynekologisiin näytteisiin
- sokeri- ja laktoosirasituskokeisiin
- helicobakteerirasituksiin
- sieninäytteisiin

Sydänfilmejä eli EKG-tutkimuksia tehdään useissa Fimlabin näytteenottokeskuksissa ja avosairaanhoidon toimesta JYTE:n terveysasemilla (poislukien Korpilahti ja Tikkakoski).

Laboratorion näytteenottopisteet

Laboratorion Näytteenottopisteiden aukioloajat ja yhteystiedot . Katso myös näytteenottokeskuksien sijainnit kartalla.


Laboratoriovastaukset

Jos kanssasi on sovittu, että lääkäri kertoo laboratoriotuloksesi, varaa hänelle puhelinaika oman terveysasemasi ajanvarauksesta arkisin kello 10-15 välisenä aikana.

Huom. Jos sinulle on varattu puhelinaika lääkärillesi, hoitaja ei kerro tuloksiasi etukäteen, vaan saat ne lääkäriltäsi puhelinajan yhteydessä. Vältä siis turhia kyselyjä etukäteen. Laboratorio ei myöskään anna tutkimusten vastauksia suoraan potilaalle.

Muussa tapauksessa voit soittaa ja kysyä tutkimustuloksista oman alueesi sairaanhoitajalta arkipäivisin klo 13-13.30. Hoitajasi yhteystiedot löydät oman terveysasemasi sivuilta.

 

Laboratoriatutkimusten tulkinnan teos Senkka ja 100 muuta tutkimusta kertoo taustat röntgenkuvauksista tähystystutkimuksiin. Tutustu teokseen Terveyskirjaston sivuilla.

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta