Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Perusturvapalveluiden uutisarkisto » Kotiutustiimi aloittaa toimintansa Jyväskylässä marraskuussa
18.9.2018

Kotiutustiimi aloittaa toimintansa Jyväskylässä marraskuussa

Osana Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen kotihoidon kehittämistä kotihoitoon perustetaan kotiutustiimi. Kotiutustiimin avulla varmistetaan asiakkaiden turvallista kotiutumista sairaalasta. Kotiutustiimin tavoitteena on yksilöllinen ja kiireetön kotiutus.

Kotiutustiimin toiminta aloitetaan marraskuussa 2018. Tiimissä työskentelee aluksi kaksi sairaanhoitajaa ja kolme lähihoitajaa. Kotiutustiimin rekrytointi tehdään sisäisesti syys-lokakuun aikana. Vanhuspalveluissa nähdään tärkeänä mahdollistaa henkilöstölle työssä kehittyminen ja uudenlaisten työtehtävien kokeileminen.

Kotiutustiimillä asiakkaalle yksilöllinen ja kiireetön kotiutus sairaalasta

Kotiutustiimi kohdennetaan toiminnan alkuvaiheessa osalle terveyskeskussairaalasta kotiutuvista uusista kotihoidon asiakkaista, jotka ohjautuvat kotiutustiimiin OIVA-keskuksen palveluohjauksen kautta. Tiimin toimintaa suunnataan myös päivystyksestä kotiutuville kotihoitoon kuuluville asiakkaille, joilla ei ole enää sairaalahoidon tarvetta, mutta jotka muutoin ohjautuisivat kotiasioiden selvittelyä varten terveyskeskussairaalan osastolle.

Kotiutustiimin toiminta tukee myös kotihoitoon kotiutuvia asiakkaita, joilla on ollut paljon edeltäviä päivystys- tai osastojaksoja. Kotiutustiimi ottaa asiakkaan vastaan ja hoitaa lähtökohtaisesti ensimmäisen kotihoidon käynnin ja varmistaa asiakkaan jatkohoidon toteutumisen.

-Tämä on Jyväskylän lähtölaukaus kotiutustiimin toiminnalle ja sitä on paljon odotettu. Lähdemme liikkeelle tällä pienellä tiimillä ja tavoitteena on paremman asiakaskokemuksen lisäksi tukea konkreettisesti kotihoidon arkea, kertoo palveluesimies Sari Antila.

Lisätietoa antaa: palveluesimies Sari Antila, OIVA-keskus, puh. 014 266 7581

Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje