Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Perusturvapalveluiden uutisarkisto » Ikäihmisten perhehoitajia etsitään Keski-Suomessa -infotilaisuus Multialla 4.6
24.5.2018

Ikäihmisten perhehoitajia etsitään Keski-Suomessa -infotilaisuus Multialla 4.6

Keski-Suomessa etsitään perhehoitajia lyhyt- ja pitkäkestoiseen ikäihmisten perhehoitoon.
Perhehoito on ikäihmisen hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan kodissa. Tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle hänen tarpeidensa mukainen tuki, hoiva ja huolenpito perheenjäsenenä. Perhehoito voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista tai osavuorokautista.

Multialla järjestetään infotilaisuus perhehoitajan tehtävästä kiinnostuneille maanantaina 4.6 klo 18.00 palvelukeskus Poukamassa, osoitteessa Pappilantie 8. Tilaisuudessa nähdään myös dokumentti ikäihmisten perhehoidosta. Infotilaisuudessa ovat paikalla Multian perusturvajohtaja Satu Kokkonen ja vanhustyönesimies Inka Jalkanen sekä koordinaattori Merja Korpela vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi-pilotista.

Ennakkovalmennusta ikäihmisten perhehoitajiksi haluaville syksyllä

Seuraava ennakkovalmennuskurssi perhehoitajuudesta kiinnostuneille alkaa 5. syyskuuta Keljonkadun palvelukeskuksessa. Valmennuskurssi kestää marraskuun puoliväliin. Ennakkovalmennusryhmään mahtuu 6-14 henkilöä.

Kurssilla kehitetään valmiuksia toimia ikäihmisten perhehoitajana. Valmennus toteutetaan Perhehoitoliitto ry:n laatiman valmennusohjelman mukaisesti.

Valmennus sisältää syksyn 2018 aikana seitsemän kolme tuntia kestävää tapaamista. Ennakkovalmennus antaa ikäihmisten perhehoitajuutta harkitseville mahdollisuuden saada riittävästi tietoa, jotta he voivat tehdä päätöksen ikäihmisten perhehoitajaksi ryhtymisestä. Samalla ennakkovalmennettava saa tietoja ja taitoja vastata ikäihmisten yksilöllisiin tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä ikäihmisiä koskevissa asioissa muiden tahojen kanssa.

Ennakkovalmennuksen järjestää Jyväskylän kaupungin hallinnoima maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi -.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ennakkovalmennukseen: perhehoidon koordinaattori Merja Korpela, p. 014 266 2493

Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi nettisivu: http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/hankkeet_ja_strategiat/perusturvapalvelut/perhehoidon_maakunnallinen_koordinointi

Ennakkovalmennuksen ohjelma:
http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/99467_ikaihmisten_perhehoidon_valmennus_aikataulu_2018.pdf

Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje