Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Laboratorio ja kuvantaminen

Laboratorio ja kuvantaminen


Laboratorio ja näytteenotto

Laboratoriotutkimuksiin tarvitaan lähete lääkäriltä tai sairaanhoitajalta.

Tutkimukset tehdään Fimlab - Laboratoriot Oy:n toimipisteissä. Ajanvarauksen laboratoriotutkimuksiin voi tehdä mihin tahansa Fimlabin Keski-Suomen alueen toimipisteeseen. Joissakin toimipisteissä tutkimuksia tehdään myös ilman ajanvarausta.

Jos sinusta on määrätty otettavaksi kiireetön sydänfilmi (EKG), tarkista omalta terveysasemaltasi otetaanko se terveysasemalla vai laboratorion toimipisteessä.

Fimlabin asiakasneuvonta opastaa asiakkaita laboratoriopalveluja koskevissa kysymyksissä. Numerosta ei voi tehdä ajanvarauksia.

Tutkimustulosten kuulemiseksi lääkärille tai sairaanhoitajalle varataan puhelinaika oman terveysaseman ajanvarauksesta arkisin kello 10–15. Sairaanhoitajalta voi tiedustella tutkimustuloksia ilman ajanvarausta arkisin klo 13–13.30. Yhteystiedot löytyvät oman terveysaseman nettisivuilta.

Kuvantamistutkimukset (röntgen ja ultraääni)

Kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Alavatsan, ylävatsan ja kokovatsan ultraäänitutkimuksiin liittyy valmistautumisohjeita, joita tulee noudattaa.

Aika kuvantamistutkimuksiin varataan oman terveysaseman ajanvarausnumerosta. Ainoastaan päivystykselliset tutkimukset suoritetaan ilman ajanvarausta.

Kuvantamisen toimipisteet ovat Hankasalmen, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemilla.

Aukioloajat:
Hankasalmi: ma klo 7.30–15.30, pe klo 7.30–14.00 (suljettu ti, ke ja to)
Vaajakoski: ti, ke–to klo 7.15–15.15 (suljettu ma ja pe)
Kyllö ja Palokka: ma–to klo 7.30–15.30, pe klo 7.45–14.00

Tutkimustulosten kuulemiseksi lääkärille varataan aika oman terveysaseman ajanvarauksesta arkisin klo 10–15. Yhteystiedot löytyvät oman terveysaseman nettisivuilta.

Cd-tallenne kuvantamistutkimuksista annetaan sellaisten yksiköiden tarpeeseen, joissa ei ole sähköistä kuvantamistutkimusten katselu-/ siirto mahdollisuutta. Tulosta tilauslomake ja lähetä se täytettynä lomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen. Kuvatallenne on maksullinen ja se toimitetaan postitse.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Laboratoriatutkimusten tulkinnan teos Senkka ja 100 muuta tutkimusta kertoo taustat röntgenkuvauksista tähystystutkimuksiin. Tutustu teokseen Terveyskirjaston sivuilla.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje