Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Päihdehoitajan vastaanotto terveysasemalla

Terveysaseman päihdehoitaja tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja hoitoa päihteisiin liittyvissä kysymyksissä kaikille täysi-ikäisille kuntalaisille. Tarvittaessa päihdehoitaja ohjaa muihin hoitopaikkoihin. Myös omaiset voivat kysyä päihdehoitajan neuvoa pulmatilanteissa tai silloin, kun heillä on herännyt huoli läheisen päihteiden käytöstä.

Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä alkoholihaittojen syntymistä sekä motivoida ja tukea asiakasta muutokseen alkoholinkäytön ja elämänhallinnan suhteen.

Ajanvaraus ja yhteystiedot

Vastaanotolle et tarvitse lääkärin tai hoitajan lähetettä. Ajan voit varata suoraan päihdehoitajalta.

Ajanvarauksellinen vastaanotto on ma–to klo 10–15.30 ja pe klo 8–14.

Päihdehoitajien yhteystiedot ja vastaanottopisteet* (Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sivut)

Jyväskylässä keskustan, Kyllön, Kuokkalan, Vaajakosken ja Palokan terveysasemilla toimii myös aamuvastaanotto, johon voit hakeutua ilman ajanvarausta ma–to klo 8–10. Huom! Ajanvaraukseton aamuvastaanotto on päättynyt keskustassa, Kuokkalassa, Vaajakoskella ja Palokassa..

Päihdearviointivastaanotto

Kyllön terveysaseman keskitetty päihdearviointivastaanotto palvelee kaikkia Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) asiakkaita (Jyväskylä, Hankasalmi, Uurainen). Helmikuussa 2018 avattu palvelu korvaa Sovatekin päihdepäivystyksen, johon päihdehoitaja voi edelleen ohjata asiakkaita tarpeen mukaan.

Vastaanotolle voi tulla, kun oma tai läheisen päihteidenkäyttö huolestuttaa.

Vastaanotto palvelee ilman ajanvarausta:

  • Voit tulla paikalle arkisin klo 8–11
  • Voit soittaa palvelunumeroon 014 269 5650

Vastaanotolle ei tarvita lähetettä. Vastaanotolla tehdään tilannekartoituksia, palveluohjausta muihin hoitopaikkoihin ja suunnitellaan jatkohoitoa.

Uusi palvelu on alkoholin käytön avokatkaisuhoito. Avokatkaisu sopii asiakkaille, jotka eivät tarvitse varsinaista katkaisuhoitoa osastolla, vaan pärjäävät kotona. Avokatkaisu on turvallinen lääkkeellinen hoito, joka voidaan aloittaa hoitajan arvion perusteella päihdearviointivastaanotolla.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje