Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Terveysasemien palvelut

Perusterveydenhuollon palveluja on saatavana Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa kahdellatoista terveysasemalla. Terveysasema määräytyy asuinalueen mukaan.

Terveysasemalle aikaa varattaessa hoidon tarve ja sen kiireellisyys arvioidaan. Arvion perusteella annetaan kotihoito-ohjeet, puhelin- tai vastaanottoaika sairaanhoitajalle, lääkärille tai muulle terveydenhuollon ammattihenkilölle. Jos käytössäsi on työterveyshuolto, ota ensisijaisesti yhteyttä sinne.

Ajanvarauksen yhteystiedot löydät oman terveysasemasi kohdalta. Kiireettömän hoidon jonotilanne vaihtelee eri terveysasemilla.

Jos olet Jyväskylän asukas, mutta et tiedä omaa terveysasemaasi, voit hakea sen tiedot lääkäri- ja hoitajahaun avulla. Kirjoitettuasi hakukenttään kotiosoitteesi, palvelu näyttää terveysasemasi ja halutessasi voit tarkistaa sen sijainnin myös kartalta.

Terveysaseman tai lääkärin vaihtaminen

Terveydenhuoltolain mukaan asiakkaalla on oikeus vaihtaa hoidostaan vastaava terveysasema oman kunnan tai 1.1.2014 alkaen myös muun kuin oman kuntansa terveyskeskuksen alueelta kerran vuodessa.

Samanaikaisesti voi olla vain yhden terveysaseman asiakkaana. Valinta koskee lähes kaikkia kiireettömiä perusterveydenhuollon palveluja, kuten lääkärin- ja sairaanhoitajan vastaanottopalveluja, suun terveydenhuoltoa, neuvolapalveluja, terapiapalveluja, lyhtyaikaista terveyskeskussairaalahoitoa jne.

Terveysaseman vaihdosta on ilmoitettava kirjallisesti sekä nykyiselle että uudelle terveysasemalle. Hoitovastuu siirtyy valitulle terveysasemalle viimeistään 3 viikon kuluttua ilmoituksen vastaanottamisesta. Kaikista perheenjäsenistä on laadittava erilliset ilmoitukset.

Lisätietoa terveysaseman ja lääkärin vaihtamisesta. Siirtymisilmoitus.

Ajankohtaista

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Asiakkaan ja potilaan oikeudet

Haluatko peruuttaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanottoaikasi?

Soita 014 266 0161 tai
jätä soittopyyntö vastaanottoajan peruuttamiseksi

Haluatko jättää takaisinsoittopyynnön kiireettömässä asiassasi?

Terveysasemien ja suun terveydenhuollon ajanvaraukseen
voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.

Terveysasemien ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Tutustu ohjeisiin ja soita ajanvaraukseen oikeaan aikaan >>

Voit jättää ei kiireellisissä asioissa ajanvaraukseen takaisinsoittopyynnön myös netissä. Tutustu palveluun tämän linkin kautta.

______________

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje