Suoraan sisältöön

Liikenneturvallisuus

Jyväskylässä liikenneturvallisuustyötä kehitetään liikenneturvallisuusryhmässä, johon kuuluu kaupungin eri hallintokuntien sekä Poliisin, Pelastustoimen, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Liikenneturvan, Tikkakosken Autoliiton osaston ja Jyväskylän pyöräilyseuran JYPS:in edustajat.

Jokainen voi parantaa omaa turvallisuuttaan heijastinta käyttämällä, lue lisää heijastin-sivulta.

Aika turvata jälleen koulutiet!

Pieniä koululaisia alkaa jälleen näkyä katukuvassa, joten viimeistään nyt on syytä olla tarkkana liikenteessä ja antaa lapsille riittävästi tilaa. Lapset kulkevat koulumatkojaan useimmiten kävellen ja pyörällä, mikä ilmenee Liikenneturvan 2017 teettämästä tutkimuksesta. Toukokuussa Jyväskylässä teetettyyn suojatiekyselyyn vastanneista 62 % oli sitä mieltä, että autoilijat eivät keskity riittävästi ajamiseen ja ympäristön havainnointiin. Nyt siis kännykät piiloon ja silmät kohti suojateitä!

Ota Liikenneturvan haaste vastaan ja tee omalta osaltasi koulutiestä turvallinen! Valitse suosikkisi – tai vaikka kaikki – kokeilu muuttuu tavaksi kuin huomaamatta.
1. Ajan koulujen läheisyydessä tavallista rauhallisemmin.
2. Annan tietä kävelijälle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.
3. Kun valot vaihtuvat keltaisiksi, pysähdyn, en kaasuta.
4. Ajan valppaana eritoten koulujen läheisyydessä, jotta varmasti huomaan pienimmätkin koululaiset.

Lisätiedot:

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä

Jyväskylän kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä ja Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija toteuttivat toukokuussa 2018 kyselyn suojatiekäyttäytymisestä. Kyselyllä kartoitettiin jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja autoilijoiden toimintatapoja liikenteessä ja etenkin suojatiekäyttäytymisessä. Ongelmallisia suojateitä ja suojatietapaturmien paikkoja olisi mahdollista merkitä kartalle. Eniten parannettavaa oli jalankulkijoiden havaittavuuden parantamisessa pimeän aikaan ja pyöräilijöiden puutteelliset tiedot väistämissäännöistä. Autoilijoiden toivottiin laskevan ajonopeuksiaan suojateiden kohdalla ja osoittavan selkeämmin väistävänsä suojatietä ylittävää jalankulkijaa.

Kyselyn tulokset (pdf)

Liikenneturvallisuussuunnitelma

Uuden Jyväskylän liikenneturvallisuussuunnitelma valmistui kesäkuussa 2010. Suunnitelmassa yhdistettiin ja päivitettiin entisen Jyväskylän maalaiskunnan ja vanhan Jyväskylän kaupungin liikenneympäristön parantamissuunnitelmat sekä suunniteltiin Korpilahden alueen parantamistoimenpiteet.

Liikenneturvallisuussuunnitelma 2017 (pdf)

Liikenneonnettomuudet

Jyväskylän kaupunki ylläpitää liikenneonnettomuusrekisteriä poliisilta saaduista onnettomuustiedoista. Liikenneonnettomuuksien kehittymistä kaupungissa seurataan Tilastokeskukselta saatavista henkilövahinkoon johtaneiden onnettomuuksien määristä.

Liikenneturvallisuusaloitteet

Esitykset liikenneturvallisuuskohteiksi voi lähettää Palvelupiste Hannikaiseen tai Jyväskylän palautepalvelun kautta.

Liikennesääntöjen ja nopeusrajoitusten valvominen kuuluu poliisin tehtäviin. Poliisille voi ilmoittaa esim. toistuvista liian korkeista nopeuksista tai liikennemerkkien noudattamatta jättämisestä asuinalueilla. Poliisin www-sivuilta löytyy myös sakkolaskuri.

Liikennepuisto

Viitaniemen liikennepuistossa lapset voivat opetella liikennesääntöjä, kokea polkuautojen hurmaa ja itsenäisen liikkumisen opettelua turvallisesti. Liikennepuisto on auki kesäisin ja se on maksuton. Lapset ovat liikennepuistossa aina vanhempiensa vastuulla. Lisätietoja: http://www.jyvaskyla.fi/puistot/liikennepuisto

Linkkejä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta