Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kaupunkirakennepalvelut » Kadut ja liikenne » Kadut » Suunnittelu » Nähtävillä » 2012 » Keljonkankaantien Keljon nuorisoseurantalon edustan jalankulku- ja pyörätie

Keljonkankaantien Keljon nuorisoseurantalon edustan jalankulku- ja pyörätie

Keljonkankaantie yhdistää Keljon keskustan Keljonkankaalle. Keljonkankaantie on vilkkaasti liikennöity pääkatu ja tärkeä joukkoliikenteen reitti. Keljonkankaantie on myös kävelijöiden ja pyöräilijöiden suosima keskustasta etelään suuntautuva reitti.

Keljonkankaantien jalankulku- ja pyörätie on rakennettu pääosin ajoradasta erotettuna. Keljon nuorisoseuran kiinteistön kohdalla jalankulku- ja pyörätie on kuitenkin toteutettu ajoradasta reunakivellä korotettuna. Poikkeama on johtunut aikoinaan nykyisellä puistoalueella sijanneen tontin ja sillä olleen talon vuoksi. Nuorisoseuran liittymässä on maaston muotojen vuoksi huonot näkemät. Puutteellisten näkemien vuoksi liittymä koetaan vaaralliseksi. Keljonkankaantielle pääsyä odottavat autot joutuvat pysähtymään jalankulku- ja pyörätien päälle. Keljonkaantien suuren pituuskaltevuuden vuoksi pyöräilijät tulevat lujaa vauhtia alamäessä ja riski kolarointiin autojen kanssa on suuri. Tästä liikenneturvallisuusongelmasta on myös saatu palautetta pyöräilijöiltä.

Katusuunnitelman muutoksessa jalankulku- ja pyörätie esitetään linjattavaksi ajoradasta välikaistalla erotettuna nuorisoseuran kohdalla noin 90 metrin matkalla. Tällöin tontilta tulevat autot mahtuvat pysähtymään välikaistalle ennen ajorataa. Jalankulku- ja pyörätien uudelleen linjaaminen parantaa samalla liittymän näkemiä. Tonttiliittymään rakennetaan madallettu reunakivi, jolloin se erottuu normaalista katuliittymästä. Tonttiliittymää esitetään päällystettäväksi asfaltilla jonkin matkaa myös nuorisoseuran pihalle. Tällöin kadun suuntaan vinosti laskevalta pihalta ei kantaudu soraa jalankulku- ja pyörätielle niin paljon kuin nykyään.

Keljonkankaantien jalankulku- ja pyörätien parantaminen voidaan toteuttaa nykyisellä katualueella. Rakentamiskustannukset ovat noin 35 000 euroa. Suunnitelmaluonnosta on esitelty Keljon nuorisoseuran edustajille tammikuussa ja pyydetty kommentteja sähköpostilla toukokuussa. Nuorisoseuran edustajat pitävät suunnitelmaa toteuttamiskelpoisena.

Suunnitelma asetetaan julkisesti nähtäville Rakentajantalon palvelupiste Hannikaiseen os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 12. – 26.6.2012 väliseksi ajaksi. Ehdotusta vastaan mahdollisesti tehtävät kirjalliset muistutukset on osoitettava kaupunkirakennelautakunnalle ja toimitettava kaupunkirakennepalveluiden kirjaamoon os. PL 233, 40101 Jyväskylä (käyntiosoite Hannikaisenkatu 17, I-kerros) tai sähköpostitse osoitteella kaupunkirakennepalvelut.kirjaamo [at] jkl.fi viimeistään 26.6.2012 kello 15.00 mennessä.

Lisätiedot: liikenneinsinööri Timo Vuoriainen, puh. (014) 266 5144

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Pituusleikkaus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta