Suoraan sisältöön

Mannisenmäen kaava-alueen katujen Mannisenmäentie, Hippalankuja, Tanssikaari ja Soittokaari (40 m) sekä yhdistetyn jalankulku ja pyörätien välillä Hippalankuja-Soittokaari (240 m) katusuunnitelmat

Mannisenmäen kaava-alue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta Mannilan kaupunginosassa. Suunnittelualue rajautuu Saarijärventiehen, Palokan keskukseen, Tuomiojärveen ja Mannilan asuinalueeseen. Alueelle on kaavoitettu kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitalotontteja. Asemakaava on saanut lainvoiman 7.6.2013.

Asemakaavan mukainen katualueen leveys Mannisenmäentiellä on kuusitoista metriä, Hippalankujan, Tanssikaaren ja Soittokaaren katualueen leveys on kaksitoista metriä. Yhdistetyn jalankulku ja pyörätien katualueen leveys on kymmenen metriä.

Mannisenmäentien ajoradan päällystetty leveys on viisi ja puoli metriä, korotettu kevyen liikenteen väylä on kolme ja puoli metriä leveä. Hippalankujan, Tanssikaaren ja Soittokaaren ajoradan päällystetty leveys on viisi metriä.

Mannisenmäentien ja Tanssikaaren pohjoinen liittymä (pl. 560) on korotettu. Katusuunnitelmassa on esitetty Mannisenmäentielle kaksi erillistä pysäköintialuetta (8+10 autopaikkaa), ja Tanssikaarelle yksi pysäköintipaikka kolmelle autolle.

Katujen pintakuivatus hoidetaan avo-ojilla, hulevedet johdetaan maastoon. Kadut valaistaan ja katujen vierialueet nurmetetaan. Kadut kuuluvat 30 km/h aluenopeusrajoituksen piiriin.

Kunnallistekniikan investointiohjelmassa vuodelle 2016 on varattu 550 000 euron määräraha Mannisenmäen katujen rakentamiseksi. Lisäksi tulevat saneerattavien vesihuolto- ja kaukolämpölinjojen toteuttamiskustannukset.

Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 18.8.–1.9.2015.

Lisätiedot: rakennuttajainsinööri Ilpo Irva, puh. 014 266 5114

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemakaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Mannisenmäentie - Hippalankuja pituusleikkaus (pdf)

Tanssikaari pituusleikkaus (pdf)

Soittokaari pituusleikkaus (pdf)

JKPP välillä Hippalankuja - Soittokaari pituusleikkaus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta