Suoraan sisältöön

Moottoripyörien pysäköinti

Moottoripyöräilyn suosio Suomessa on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Motoristeja liikkuu myös kaupunkiliikenteessä, sillä moottoripyörillä tehdään varsinkin kesäaikana paljon työ- ja asiointimatkoja.

Moottoripyörän joutuu pysäköimään keskustassa yleensä maksullisille pysäköintipaikoille. Pysäköintimaksun suorittamisen jälkeen pysäköintilippu tulisi kiinnittää moottoripyörään näkyvälle paikalle. Moottoripyörässä ei kuitenkaan ole paikkaa, jossa pysäköintilipun pysyminen paikallaan olisi taattua. Pysäköintitaloihin pysäköinti saattaa myös olla moottoripyörällä hankalaa, koska moottoripyörä ei välttämättä anna riittävää signaalia parkkihallin puomin avausmekanismille.

Edellä kuvatuista syistä Jyväskylän keskusta-alueelle on järjestetty maksuttomia pysäköintipaikkoja moottoripyörille. Kadun varteen merkityt moottoripyörien pysäköintipaikat sijaitsevat Kauppakadulla Kirkkopuiston kioski-kahvilan kohdalla (kartta), Puistokadun Kolmikulman puoleisessa päässä (kartta) ja Asema-aukiolla Asemakadun ja Hannikaisenkadun kulmauksessa (kartta). Kadunvarsipaikat ovat käytössä sääolosuhteiden mukaan moottoripyörien ajokauden ajan, eli suunnilleen toukokuusta syyskuun loppuun.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta