Suoraan sisältöön

Mopojen pysäköinti

Kesä on vilkasta mopoiluaikaa, siksi on hyvä kerrata mopoilua koskevat pysäköintisäädökset. Pysäköintikiellot ja -rajoitukset ovat pääosin samat kuin muillakin ajoneuvoilla. Lisäksi on muutamia mopoja koskevia poikkeussääntöjä, jotka koskevat mopoja, mutta ei kevyitä, puhekielessä mopoautoiksi kutsuttuja nelipyöräisiä ajoneuvoja.

Kiekkopaikoilla pysäköintikiekkoa ei mopossa tarvitse käyttää, mutta pysäköinnin aikarajoitusta pitää noudattaa. Maksullisella pysäköintipaikalla tulee suorittaa maksu. Muistilipuke voidaan kiinnittää mopoon, mutta varsinainen pysäköintilippu säilytetään itsellä. Jos saa pysäköintivirhemaksun, sen voi saada peruttua esittämällä alkuperäisen maksulipukkeen pysäköinninvalvonnan asiakaspalvelussa tai oikaisuvaatimuksen liitteenä.

Asema-aukiolla ja Sepänkadun pysäköintialueella on mopoille ilmaisia pysäköintipaikkoja. Mopoa ei saa pysäköidä moottoripyörille tarkoitetuille P-paikoille.

lisäkilpi

Jos mopon joutuu joskus pysäköimään jalkakäytävälle, pyörätielle tai pihakadulle, on pidettävä huolta siitä, että se ei kohtuuttomasti haittaa tai estä muiden kulkua. Kävelykadulle mopoa ei saa pysäköidä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta