Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Päätöksenteko ja hallinto » Strategia ja hankkeet » Kärkihankkeet » Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittäminen

Kuva: Merja Huovelin
Ajankohtaista
Kuva: Tero Takalo-Eskola
Keskustavisio 2030
Kuva: Tero Takalo-Eskola
Liikenne, kadut ja puistot
Kuva: Ari Heinonen
Täydennysrakentaminen ja maankäyttö
Kuva: Merja Huovelin
Kaupallinen kehittäminen
Kuva: Tero Takalo-Eskola
Aineistot ja esitykset


Jyväskylän kaupunkikeskusta 3.0

Kaupungin keskusta on merkittävä osa kaupungin identiteettiä. Jyväskylän keskusta on kompakti kaupunkikeskusta, jossa kauppa, palvelut ja asuminen toimivat limittäin.

Kaupan rooli on muuttunut ja kuluttaja haluaa ostoskäynnillään ilahduttavia kokemuksia ja elämyksiä. Ravintola- ja kahvilapalveluita kulutetaan entistä enemmän ja viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ravintola- ja kahvilatoiminnan pinta-ala on Jyväskylän kävelykeskustan alueella kaksinkertaistunut. Keskustan monipuoliset tapahtumat keräävät suuria joukkoja Kompassille ja muualle kävelykeskustaan.

Keskustassa viihdytään ja ostos- ja palvelukokemukset vahvistuvat kun kaupunkiympäristö on kunnossa. Kaupunkitilat kuten kadut, puistot ja aukiot ovat erilaisten järjestettyjen tapahtumien lisäksi satunnaisen kohtaamisen paikkoja ja niiden kunnolla ja kunnossapidolla on merkitystä. Rakennetun ympäristön laatuun ja sen kehittämiseen varautuminen ennakkoluulottomasti ja hulluinkin ideoin on tärkeä osa keskustakehittämistä.

Asukkaat tuovat keskustaan aktiivisuutta kellon ympäri ja varmistavat vahvimmin elävän kaupunkikeskustan säilymisen. Uusien ja monipuolisten asumisen täydennysrakentamishankkeiden mahdollistaminen onkin tärkeätä. Liikenteen ja pysäköinnin kehittäminen parantaa keskustan saavutettavuutta kaikkien keskustassa kulkevien hyväksi.

Kaupungin keskusta on merkittävä osa kaupungin identiteettiä. Kaupallinen toiminta on perinteisesti keskittynyt vahvasti kaupunkien keskustoihin, mutta keskustat toimivat myös ihmisten kohtaamis- ja ajanviettopaikkoina ja ovat merkittävässä roolissa asuinympäristöinä. Jyväskylän keskusta on kompakti kaupunkikeskusta, jossa kauppa, palvelut ja asuminen toimivat limittäin.

Elinvoimaisessa keskustassa viihtyvät niin jyväskyläläiset kuin muualtakin tulleet ja sen kehittämisessä tarvitsemme innovatiivista ja innostunutta yhteistyötä!

Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän keskusta 3.0 -hanke
Käyntiosoite Voimala Businesspark, Sepänkatu 4, 40100 Jyväskylä
Postiosoite PL 233, 40101 Jyväskylä
kaupunkikeskusta[at]jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta