Suoraan sisältöön

HAKAKADUN VÄLIN TIKKAKOSKENTIE – PUROKUJA KATUSUUNNITELMAN MUUTOS

Hakakatu sijaitsee Tikkakoskella ja se rajautuu eteläpäästä Tikkakoskentiehen ja pohjoispäässä Koulukatuun. Hakakatu on tärkeä koululaisten reitti. Katusuunnitelman muutos koskee Hakakadun alkuosaa Tikkakoskentieltä Purokujalle. Tällä osuudella kadun jalankulku- ja pyörätie sijaitsee nykyään yksityisen kiinteistön alueella, jolta se halutaan siirtää asemakaavan katualueelle. Samalla parannetaan kadun rakenteita.

Katusuunnitelman muutoksessa asfalttipäällysteisen ajoradan leveys säilyy nykyiseellään 6,0 metrissä. Asfaltilla päällystettävän jalankulku- ja pyörätien leveys on 3,0 metriä. Ajoradan ja kevyen liikenteen väylän erottavan istutettavan välikaistan leveys on 2,5 metriä. Välikaistalle sijoitetaan ennen Purokujan liittymää pensasistutusta, jolla koululaiset ja muut kulkijat ohjataan käyttämään uutta suojatietä ennen Purokujaa. Välikaistalle sijoitetaan myös uusittavan katuvalaistuksen pylväät. Purokujan ja Valimokadun liittymää muotoillaan siten, että kevyen liikenteen väylä Valimokadun liittymän jälkeen saadaan sijoittumaan asemakadun katualueelle. Purokujan alkuosaan rakennetaan lyhyt jalkakäytävä koululaisten suosimalle reitille.

Hakakadun hulevedet johdetaan avo-ojin Tikkakoskentien suuntaan, jossa välikaistalta tulevat hulevedet johdetaan Hakakadun alittavaan rumpuun ja edelleen Tikkakoskentien avo-ojaan.

Hakakadun rakentamiskustannukset ovat arviolta 100 000 euroa. Yhdyskuntatekniikan investointien budjetissa Hakakadun parantamiseen ei ole varauduttu tälle vuodelle.

Hakakadun katusuunnitelman muutos välillä Tikkakoskentie - Purokuja oli julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa 15. – 29.3.2011.

Lisätiedot: rakennuttajainsinööri Timo Vuoriainen, puh. (014) 2665 144

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemapiirustus, pituusleikkaus, tyyppipoikkileikkaus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta