Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kaupunkirakennepalvelut » Kadut ja liikenne » Kadut » Suunnittelu » Nähtävillä » 2011 » Purokadun risteyssillan korjaussuunnitelma

PUROKADUN RISTEYSSILLAN KORJAUSSUUNNITELMA

Purokadun risteyssilta sijaitsee Mattilanpellon kaupunginosassa. Länsi-Päijänteentie ylittää Purokadun siltaa pitkin. Mattilanpellon ja Kukkumäen kaupungiosat yhdistävä Purokatu on sillan kohdalla kavennettu ja sen vierellä on korotettu kevyen liikenteen väylä. Vuonna 1963 valmistunut silta on 1-aukkoinen teräsbetoninen laattasilta, jonka jännemitta on 6,35 metriä. Sillan hyödyllinen leveys on 27,5 metriä.

Vuonna 2010 laaditun erikoistarkastusraportin perusteella merkittävimmät vauriot ja ongelmat sillassa ovat maatukien teräskorroosiovauriot, liikuntasaumojen vesivuodot, reunapalkkien paikalliset pakkasvauriot. Lisäksi kaiteet eivät ole nykyohjeiden mukaiset. Liikenneturvallisuuteen tai kantavuuteen vaikuttavia vaurioita ei ole.

Purokadun risteyssillalle tehdään seuraavat korjaustoimenpiteet:
-reunapalkit ja kaiteet uusitaan
-sillan pintarakenteet ruiskubetonoidaan ja pinnoitetaan
-sillan keskisauma kunnostetaan
-etu- ja siipimuurit käsitellään töhrynsuoja-aineella
-keilan kiviverhous puhdistetaan
-sillan valaistus uusitaan

Purokadun risteyssillan alustava korjauskustannusarvio on 133 000 euroa. Hanke on tarkoitus toteuttaa kesän 2011 aikana.

Lisätiedot: rakennuttajainsinööri Ilpo Irva, puh (014) 266 5114

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Yleispiirustus (pdf)

Korjauspiirustus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta