Suoraan sisältöön

PIHKATIEN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KÄPYTIEN JA NEULASTIEN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS

Pihkatie, Käpytie ja Neulastie sijaitsevat Vaajakoskella Savonmäen alueella noin 7 kilometriä kaupungin keskustasta itään. Pihkatie on uusi 280 metriä pitkä asuntokatu. Käpytie ja Neulastie ovat sorapintaisia asuntokatuja. Käpytien ja Neulastien kuivatus on puutteellista, Käpytien katuosuus Neulastieltä pohjoiseen on erittäin huonossa kunnossa. Käpytien saneerattava osuus on 460 metriä, Neulastie saneerataan tässä vaiheessa Savonmäentien ja Käpytien väliseltä osuudelta 250 metrin matkalla. Jyväskylän Energia uusii samassa yhteydessä Neulastien ja Käpytien 1960-luvulla rakennetut jätevesiviemärit ja vesijohdot

Katualueen leveys on pääosin 12 metriä. Katujen ajoradan suunniteltu päällysteen leveys reunakivestä reunakiveen on 4,5 metriä. Käpytiellä huomioidaan mahdollisen kevyen liikenteen väylän tilavaraus katualueen itäreunaan. Katujen pintakuivatus hoidetaan hulevesikaivoin, pääosa hulevesistä johdetaan rakennettavan hulevesiviemärin kautta Savonmäentiellä olevaan hulevesiverkostoon, osa hulevesistä johdetaan imeytyskaivon kautta maastoon. Katujen vierialueet nurmetetaan, Pihkatie valaistaan ja nykyinen Käpytien ja Neulastien valaistus uusitaan. Kadut kuuluvat 40 km/h aluenopeusrajoituksen piiriin.

Alustavassa kunnallistekniikan investointiohjelmassa vuodelle 2010 Pihkatien rakentamiseen sekä Käpytien ja Neulastien saneeraukseen on varattu 400 000 euron määräraha. Lisäksi tulevat saneerattavien vesihuoltolinjojen ja mahdollisten uusien kaukolämpölinjojen toteuttamiskustannukset.

Suunnitelma olijulkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa 8.12. – 22.12.2009.

Lisätiedot: rakennuttajainsinööri Ilpo Irva, puh (014) 266 5114

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Pihkatien pituuleikkaus (pdf)

Käpytien pituusleikkaus (pdf)

Neulastien pituusleikkaus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta