Suoraan sisältöön

VALTTERINTIEN KATUSUUNNITELMA

Valtterintie sijaitsee Säynätsalon kaupunginosassa noin 15 kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Valtterintie on Säynätsalon kunnantalon ja uuden koulun välissä sijaitseva päättyvä kerrostaloasutusta palveleva kokoojakatu. Valtterintien katuyleissuunnitelma on laadittu yhtä aikaa viereisen Säynätsalon päiväkoti-koulu –alueen asemakaavoituksen kanssa. Katuyleissuunnitelmaa on esitelty yleisötilaisuudessa Säynätsalon päiväkodilla 13.3.2008.

Katualueen leveys on 13-15 metriä. Ajoradan asfalttipäällysteen leveys reunatuesta reunatukeen on 5,5 metriä, korotetun kevyen liikenteen väylän leveys on 3,0 metriä. Valtterintien varteen rakennetaan neljä kadunvarsipysäköintipaikkaa Valtterinpuiston tarpeisiin. Kadunvarsipysäköinti palvelee myös koulun saattoliikennettä. Koulun ja kunnantalon välillä olevan kevyen liikenteen väylän (Sahurinpolku) ylityskohtaan on suunniteltu korotettu suojatie. Kadun pintakuivatus hoidetaan hulevesikaivoilla, jotka liitetään nykyiseen hulevesijärjestelmään kunnantalon pohjoispuolella ja Parviaisentiellä. Valtterintien reuna-alueet nurmetetaan ja kadun valaistus uusitaan. Katu kuuluu 40 km/h aluenopeusrajoituksen piiriin.

Kunnallistekniikan investointiohjelmassa vuodelle 2010 Valtteritien rakentamiseen on varattu 350 000 euron määräraha. Lisäksi tulevat mahdolliset vesihuollon kustannukset.

Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 9. – 23.2.2010.

Lisätiedot: rakennuttajainsinööri Ilpo Irva, puh (014) 266 5114

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemakaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Pituusleikkaus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta