Suoraan sisältöön

Ulkotapahtuman jätehuollon järjestäminen

Yleisötapahtumissa syntyy aina myös jätettä, joka on lajiteltava kaupungin jätehuoltomääräysten mukaisesti. Alueella tulee olla kuivajäteastioiden lisäksi jäteastiat hyötyjätteille: bio-, lasi-, metalli-, paperi- ja pahvijätteelle, jos niitä arvioidaan tapahtumassa syntyvän.

Tapahtuman järjestäjän tehtävänä on laatia suunnitelma jätehuollon järjestämisestä ja järjestää tapahtuman jätehuolto. (Jyväskylän jätehuoltomääräykset 35§). Suunnitelmassa selvitetään muun muassa kuinka jätteet lajitellaan, minne jäteastiat sijoitetaan, astioiden tyhjennyksistä vastaava jätehuoltoyritys sekä milloin alueen loppusiivous on hoidettu.

Lisätietoja: ympäristötarkastaja puh.(014) 266 5173

Suunnitelmasta käytäntöön

Järjestäjä on vastuussa alueen siisteydestä. Jäteastioiden tyhjennys suoritetaan päivittäin, kuitenkin aina niiden täyttyessä. Aluetta tulee siivota tarvittaessa myös tapahtuman aikana. Siisti yleisilme luo viihtyisyyttä ja ehkäisee roskaantumista. Järjestäjän on huolehdittava myös, että kaikki tapahtuma-alueella työskentelevät saavat ohjeet jätteiden lajittelusta esimerkiksi yhteisessä infotilaisuudessa.

Lisätietoja:
Palvelupiste Hannikainen, puh. 014 266 5025

Jätteenkuljetusurakoitsijan kanssa sovitaan jäteastioista, käymälöistä ja niiden tyhjennyksistä.

Arvion tilattavien jäteastioiden määrästä saat jätehuoltourakoitsijoilta tai sen voi laskea myös itse: Ohjeita jätemäärien ja käymälöiden määrien laskentaan

Biojätettä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta