Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Pääsymaksut ja aukioloajat

KESKI-SUOMEN MUSEO ON SULJETTU PERUSKORJAUKSEN VUOKSI 2017-2019.

Ks. myös
poikkeavat aukioloajat.

Saapumis- ja pysäköintiohje »

Tilaa Keski-Suomen museon uutiskirje
Yhteystiedot

 Keski-Suomen museo

 Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo

Näyttelyt ja opetus
Museon info
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin (014) 266 4346

Toimisto, arkistot, tutkimus ja kulttuuriympäristön hoito sekä maakunnallinen museotyö
Vapaudenkatu 28, 1 krs.
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Avoinna ma-pe klo 9-16
Puhelin (014) 266 4349

Kokoelmat ja konservointi
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin (014) 266 4361, (014) 266 4351

Keski-Suomen museon Murut-museoraati

Hyvistä murusista muodostuu maukas kokonaisuus!

Murut on Keski-Suomen museon asiakasraati, jonka toiminta käynnistyi keväällä 2015. Toistakymmentä innostunutta raatilaista on ruotinut museon nykyisiä palveluja ja ollut mukana kehittämässä uusia. Murut ovat antaneet palautetta museon näyttelyistä ja nettisivuista, tutustuneet museon kokoelmiin ja vierailleet museon erilliskohteissa. Raatilaisten toivomuksesta joukko Muruja ja museon henkilökuntaa istuttivat syksyllä 2015 ”Murujen merkkipäiväpuun” Kuokkalan kartanon vieressä sijaitsevaan puistoon. Seuraamme mielenkiinnolla nuoren sembramännyn kasvua!

Murut-museoraadin toiminta on osa Keski-Suomen museon tavoitteellista pyrkimystä yhä avoimempaan toimintakulttuuriin, yhdessä tekemiseen ja merkityksellisen ja hyvän asiakaskokemuksen tuottamiseen. Asiakkaat ja yhteistyökumppanit halutaan ottaa entistä vahvemmin mukaan museon toiminnan ja palveluiden kehittämiseen ja suunnitteluun. Keski-Suomen museossa vuoropuhelun lisääminen asiakkaiden ja museon välillä koetaan erityisen tärkeäksi.

Murujen merkkipäiväpuun istutus syksyllä 2015. Kuva: Martti Porvali

Hyvistä murusista muodostuu maukas kokonaisuus

Murujen joukosta on koottu ”teemamuruset”-tiimejä pohtimaan yhdessä henkilökunnan kanssa museon näyttely- ja kokoelmatoimintaa, ja kuinka museo voisi tarjota yhä enemmän ohjelmaa myös lapsille.

Näyttelymuruset ovat monipuolisesti käyneet läpi nykyisten museon perusnäyttelyiden ”Jyväskylä – kaupunkiko sekin on?” ja ”Keski-Suomi – maakuntako sekin on?” hyvät ja huonot puolet. Murujen tärkeät palautteet näyttelyistä otetaan huomioon museon uuden perusnäyttelyn suunnittelussa ja rakentamisessa museorakennuksen peruskorjauksen yhteydessä vuosina 2017-2019.

Puutarhamurusten joukosta lähti Puutarhatarinoita-hankkeen tiimoilta. Keski-Suomen museon ja Murut-museoraatilaisten kumppaneina hankkeessa toimivat Halssilan asukasyhdistys ja Jyväskylän puutarhaseura. Hankkeessa on käytetty ns. avoimen tarinan menetelmää, jossa jokainen on voinut kirjoittaa tarinaa annettujen lauseenalkujen avulla. Tarinaa on ollut mahdollista kirjoittaa myös vapaasti. Avoin tarina on hankkeen verkkosivuille toteutettu kokonaisuus, jossa eri tavoin vapaasti, pohdiskelevasti ja ideoivasti tuotetut tekstit, videot ja muut aineistokokonaisuudet muodostavat yhteisen, suuren puutarhatarinan. Tarinallisuuden näkökulma ei rajoitu menneeseen, vaan suuntautuu myös tulevaan, kuvitteelliseen puutarhaan.

Tutustu Puutarhatarinoihin täältä»

Museossa kuin viimeistä päivää

Keski-Suomen museo järjesti 27.4. yhdessä Murut-museoraatilaisten kanssa . Peruskorjauksen vuoksi Keski-Suomen museo on sulkenut ovensa. Uusi museo avautuu vuoden 2019 aikana. Keski-Suomen museo ja Murut kutsuivat museon asiakkaita ja myös ei-asiakkaita pohdiskelemaan ”Museossa kuin viimeistä päivää” -tilaisuudessa millainen museo olisi vuonna 2020. Osallistujia oli kaikista ikäluokista hienosti yhteensä 30.

Tilaisuus oli antoisa! Porinaryhmät pohtivat erilaisissa asiakasrooleissa Keski-Suomen museon peruskorjauksen jälkeistä toimintaa ja palveluja. Outi Opiskelija toivoisi uudistuneen Keski-Suomen museon olevan elämyksellinen ja leikkisä, toivoipa hän myös, että museossa olisi museorobotti opastamassa kävijöitä. Kari Korjausrakentaja puolestaan luotti museon asiakaslähtöiseen toimintaan ja henkilökohtaiseen neuvontaan. Kalevi Kotiseutuharrastaja on innostunut tallentamaan tämän päivän esineistöä ja toivoo löytävänsä museon nettisivuilta ohjeistusta tallennukseen. Mutta millaisen museon haluaisi Virpi Viidesluokanope ja mitä tuumaili Niilo Näyttelyssäkävijä?

Keski-Suomen museo on erittäin kiitollinen Muruilleen ja muille asiakkailleen tähän astisesta antoisasta yhteistyöstä uudistuvan museon puolesta. Työ jatkuu ja seuraavaksi lähdemme etsimään keskisuomalaisuutta muistelemalla menneitä vuosikymmeniä.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan toimintaan! Ilmoittautua voi alla olevaan sähköpostiin tai puhelinnumeroon.

Tuula Vuolio-Vallenius
museolehtori
Puh. (014) 266 4363, 040 716 7118
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta