Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Kirjallisuus

Tällä sivulla: Kaunokirjallisuus | Tietokirjallisuus | e-kirjat

Kaunokirjallisuus

Kirjastossa on kaunokirjallisuutta monenlaisiin lukutottumuksiin klassikoista nykykirjallisuuteen: jännitystä, fantasiaa, perinteisiä lukuromaaneja, uutta proosaa, pitkiä sarjoja, lyhyitä tarinoita, sarjakuvia, runoja, näytelmiä… Pääkirjaston varastosta löytyy myös lempikirjoja vuosien takaa.

Jos lukeminen tuottaa hankaluuksia, kannattaa tutustua selkokirjoihin tai isotekstisiin kirjoihin.

Monet suosikit löytyvät myös äänikirjoina.

Kielitaitoa voi virkistää vieraskielisellä kirjallisuudella, kaunokirjallisuutta on hankittu monella kielellä.

Kirjastoon ostetaan laajasti suurten ja pienten kustantajien kaunokirjallisuutta. Omakustanteita hankitaan lähinnä Keski-Suomen alueelta.

Kaukolainaksi voidaan pyytää sellaisia teoksia, joita Jyväskylän kirjastoissa ei ole, myös hankintaehdotuksen voi tehdä.

Lahjoituksina otetaan vastaan sellaista hyväkuntoista kirjallisuutta, jolla on kirjastossa käyttöä.


Tietokirjallisuus

Kirjastossa on laaja kokoelma tietokirjallisuutta eri aloilta. Teokset on järjestetty toimipisteissä aiheensa mukaisiin luokkiin. Miten aineisto löytyy kirjastosta -ohjeessa on lisätietoja aineiston luokituksesta. Teosten sisältöä on kuvailtu kirjaston tietokannassa asiasanoilla, joiden avulla voi etsiä eri aiheista tietokirjallisuutta. Lisätietoja asiasanoilla hakemisesta saa kirjaston tietokannan hakuohjeesta.

Vieraskielinen tietokirjallisuus on sijoitettu hyllyyn luokan mukaisesti suomenkielisten teosten joukkoon. Poikkeuksen muodostavat arabian- ja persiankieliset kirjat, jotka on sijoitettu samaan paikkaan kyseisen kaunokirjallisuuden kanssa.

Selkokielellä kirjoitetut kirjat ovat yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää tekstiä. Selkokirjoilla on oma hyllynsä, jossa on sekä tieto- että kaunokirjallisuutta.

Käsikirjastoon on sijoitettu eri alojen hakuteoksia, tietosanakirjoja, sanakirjoja, matrikkeleita, tilastoja ja säädöksiä. Käsikirjaston teosten on tarkoitus olla aina käytettävissä, joten niitä ei lainata.

Kirjaston vanha tietokirjallisuus on sijoitettu pääkirjaston varastoon, jonka teokset ovat pääosin lainattavia.


e-kirjat

Kaupunginkirjasto tarjoaa käyttöösi valikoiman e-kirjoja. Kokoelmassa on jo yli 1200 e-kirjaa, ja määrä kasvaa koko ajan. Kirjastosta voit lainata myös lukulaitteen e-lehdille ja -kirjoille. Lisätietoja e-kirjoista Keski-kirjastojen sivuilla.

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta