Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Lehdet

Lehtiä kirjaston kolmannen kerroksen lehtihyllyssä

Lehdet tarjoavat monipuolista ja tuoretta tietoa. Kirjastoihin tilataan sekä sanoma- että aikakauslehtiä eri kielillä. Pääkirjastossa voi lukea joitakin kotimaisia sanomalehtiä myös mikrofilmeiltä.

Kirjastoon tilataan vuosittain noin 80 sanomalehteä ja 530 aikakauslehden vuosikertaa, lisäksi kirjastossa voi tutustua lukuisiin ilmaislehtiin.

Kaikki kirjaston eri toimipisteisiin tänä vuonna tilatut sanoma- ja aikakauslehdet löytyvät lehtien aakkosellisesta lehtiluettelosta.


E-lehdet

Keski-kirjastojen asiakkaana käytössäsi on sähköisiä lehtikokoelmia. Kirjastosta saat käyttöösi myös lukulaitteen e-lehdille ja -kirjoille.

eMagz

eMagz - etäkäyttöinen aikakauslehtipalvelu on otettu käyttöön Keski-kirjastoissa. Etäkäyttöisiä kotimaisia aikakauslehtiä saa tällä hetkellä Suomessa ainoastaan Keski-Kirjastoista.

Palvelussa ovat luettavissa muun muassa seuraavat lehdet: Kamera, Iltasanomat, Urheilulehti, Seiska, Oma aika, Elle ja Fit. Lehden saa luettavaksi Keski-kirjastokortilla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla.

Palvelun yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajoitettu, joten jos lehti ei ensi yrityksellä ole vapaana, kannattaa yrittää uudelleen. E-lehtiä ei voi varata eikä niistä mene myöhästymismaksua.

Keski-kirjastojen eMagz-aikakauslehtipalvelu on kokeilu, joka jatkuu vuoden 2018 elokuuhun asti. Kokeilujakson tavoitteena on arvioida kotimaisten e-lehtien etäkäyttöä kirjastoissa. Kokemuksia kerätään kirjastojen ja kustantajien käyttöön. Palvelun toteutuksesta vastaa LM tietopalvelut.

ePress

ePress on käytettävissä vain kirjaston koneilla ja se sisältää kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä. Palvelussa mukana muun muassa Keskisuomalainen, Helsingin Sanomat sekä paikallislehtiä, kuten Jämsän seutu ja Suur-Keuruu. Lehdet ilmestyvät palveluun heti tuoreeltaan ja säilyvät 90 päivää.

PressReader

PressReader on sanoma- ja aikakauslehtien tietokanta, jossa lehdet ovat luettavissa näköislehtinä. Monipuolisessa valikoimassa on noin 5000 lehteä kymmenistä maista. PressReaderiä voi käyttää kirjastokortilla kotoa käsin.

E-lehtien etäkäytöstä ja muuta lisätietoa e-lehdistä Keski-kirjastojen e-kirjastosta.


Tietoa lehtien lainauksesta ja säilytyksestä

Sanomalehdet

Sanomalehtiä ei lainata. Sanomalehtiä säilytetään pääkirjastossa 2-12 kuukautta, lähikirjastoissa 1-2 kuukautta.

Aikakauslehdet

Aikakauslehtiä lainataan pääkirjaston aikuistenosastolta, lehtilukusaleista, lasten- ja nuortenosastolta, alue-, lähi- ja pienkirjastoista sekä kirjastoautoista kahdeksi viikoksi. Lehtien uusinta numeroa ei lainata. Lainaustenvalvontajärjestelmän kautta lainattujen lehtien laina-aikaa voi jatkaa ja niitä voi myös varata, kuittilainoissa nämä toiminnot eivät ole mahdollisia.

Lasten- ja nuortenosaston lehdet sekä musiikkiosaston lehdet näet omista listoistaan.

Tilattuja aikakauslehtiä säilytetään 1-30 vuotta. Varastointitiedot voi tarkistaa kustakin toimipisteestä erikseen.

Maakuntakokoelman lehdet

Keski-Suomen alueella ilmestyviä lehtiä kerätään pääkirjastossa sijaitsevaan maakuntakokoelmaan. Aikakauslehdet säilytetään maakuntakokoelmassa pysyvästi ja sanomalehdet säilytetään pysyvästi joko alkuperäisinä lehtinä tai mikrofilmeinä. Maakuntakokoelman lehtiä ei lainata.

Maakuntakokoelman lehdet

Mikrofilmatut lehdet

Lehtiartikkelihakuja ja lehtihakemistoja

Seuraavat kokoelmat ovat käytettävissä kaikilla kirjaston asiakastietokoneilla:

Aleksi Viitetietoja n. 300 aikakauslehden ja 15 sanomalehden artikkeleihin ja arvosteluihin.

eMagz

ePress

PressReader

Keskisuomalaisen arkisto Sanomalehti Keskisuomalaisen arkisto sisältää lehdessä julkaistut jutut vuoden 1996 alusta lähtien. Juttuja on yhteensä n. 300 000. Arkisto ei sisällä kuvia eikä ilmoituksia.

Vapaasti internetissä myös

Arto Uusien kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta. Kattavammin 1990-luvun alusta alkaen.

Onlinenewspapers.com 10.000 lehtilinkkiä ympäri maailman netissä vapaasti olevaan sanomalehtiaineistoon.

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta