Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Audiovisuaaliset ja muut aineistot

Elokuvat | Kielikurssit | Äänikirjat | Celia | Kartat

Elokuvia, TV-sarjoja ja opetusohjelmia kirjastosta

Kaitafilmiprojektori

Kotimaisia ja ulkomaisia, eri tyylilajien, aikakausien ja kulttuurien elokuvia voi lainata kirjastosta.
Myös opetus- ja dokumenttiohjelmia ja jonkin verran TV-sarjojen tuotantokausia löytyy kirjastosta.
Laina-aika on 14 vrk.

Kirjastoon hankitaan DVD- ja Blu-ray -levyjä. Kirjaston kokoelmaan kuuluvat elokuvat, sarjat ja opetus- ja dokumenttiohjelmat löytyvät Keski-verkkokirjastosta.

Elokuvat, sarjat ja dokumentit ovat kirjaston yhteiskokoelmassa: elokuva jää aina siihen kirjastoon, johon se palautuu. Sijainti ja saatavuus kannattaa tarkistaa verkkokirjastosta. Kannattaa muistaa, että kaiken Keski-kirjastojen hyllyssä olevan aineiston voit tilata kätevästi lähikirjastoosi!

Tekijänoikeus rajoittaa hankintoja

 • Kirjastoon voidaan ostaa vain sellaisia elokuvatallenteita, joilla on tekijänoikeuksien haltijan myöntämä lainausoikeus ja joista on maksettu tekijänoikeusmaksuja.
 • Elokuvatallenteita ei tekijänoikeuksien vuoksi oteta vastaan lahjoituksina.

Kielikurssit

Kirjastossa on kielten opiskelijoille tarjolla laaja kokoelma materiaalia kielten opiskeluun. Oppikirjojen lisäksi hyllyissä on kokonaisvaltaisia oppimispaketteja, jotka sisältävät äänitteitä, videoita ja/tai oppimisohjelmistoja. Kursseja löytyy niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin opiskelijoille. Alkeistason kurssipaketit on merkitty sinisellä tarralla. Valikoimassa on myös kursseja, jotka keskittyvät erityisaloihin, esimerkiksi matkailuun, liike-elämään, tietotekniikkaan ja terveydenhuoltoon.

Kielikurssien lisäksi kielten opiskelussa voi hyödyntää kirjaston vieraskielisen kirjallisuuden kokoelmaa. Vieraskielistä kirjallisuutta on hankittu myös äänikirjoina.


Äänikirjat

Kuulokkeet

Kirjastosta voi lainata sekä suomenkielistä että vieraskielistä kauno- ja tietokirjallisuutta luettuna. Suurin osa äänikirjoista on CD-levynä. Äänikirjoja voi hakea Keski-kirjastojen laajennetulla haulla asettamalla aineistolajiksi Äänikirjat (CD).

Kaikki kaupunginkirjaston äänikirjat tietokannassa

Celian äänikirjat

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa kirjoja saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina. Lukemiseste voi olla esimerkiksi

 • näkövamma tai heikentynyt näkö
 • luki- ja/tai oppimisvaikeudet
 • kehitysvamma
 • liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto)
 • kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esim. keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia)
 • tilapäinen lukemiseste (esim. sairauden toipilasaika)

Mikäli olet epävarma oikeudestasi Celian palveluihin, ota yhteyttä lähimpään kirjastoon tai kysy suoraan Celian asiakaspalvelusta:

Puhelin: 0295 333 050
Sähköposti: palvelut@celia.fi

Celia-kirjaston äänikirjakokoelmassa on tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa, ja kokoelma kasvaa koko ajan. Celian kokoelmaa voi selata ilman tunnuksia Celianet-verkkokirjastossa (vierailijakäyttö ilman kirjautumista).

Celian asiakkaaksi voi liittyä Jyväskylän kaupunginkirjaston kautta. Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Tunnuksia annetaan kaikissa toimipisteissä kirjastoautoja ja Vesangan ja Lohikosken pienkirjastoja lukuun ottamatta. Jos verkkopalveluiden käyttö ei luonnistu, kirjastosta voi lainata myös Celian fyysisiä äänikirjoja. Niitä voi kuunnella esimerkiksi tietokoneella, mp3- tai dvd-soittimella tai erityisellä Daisy-soittimella.

Kysy palvelusta lisää lähimmästä kirjastostasi!

Lisätietoja :
www.celia.fi

Video-opastus Celiaan


Kartat

Kirjastoon hankitaan taitettavia karttoja, kartastoja, karttakirjoja ja cd-rom-karttoja. Käsikirjastoon hankittuja maastokarttoja ei lainata kotiin. Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä kopiokone, jolla näistä saa tarvittaessa A4- tai A3 -kokoisia paperikopioita. Lisäksi asiakkaiden käytettävissä on skanneri.

Pääkirjaston karttakokoelmaan ja kirjaston maakuntakokoelmaan on hankittu

 • Euroopan kaupunkikarttoja
 • Suomen kaupunkikarttoja
 • Suomen geologisia karttoja
 • karttakirjoja
 • Keski-Suomen peruskarttoja ja maastokarttoja
 • Keski-Suomen vesistöjen sisävesikarttoja

Kirjastoon hankitaan lainattaviksi kartoiksi kaupunkikarttoja, karttakirjoja, kartastoja ja cd-rom-karttoja. Kartta-aineiston saatavuuden voi tarkastaa kirjaston tietokannasta. Keski-kirjastojen aineistotietokannasta kokoelmaan kuuluvat kartat löytyvät parhaiten yhdistämällä asiasanan ja aineistolajin tiedonhaussa. Esimerkiksi kirjastossa olevat Keski-Suomen kartat löytyvät siten, että aineistolajiksi valitaan ensin "kartta", sen jälkeen asiasanakenttään asiasanaksi kirjoitetaan "Keski-Suomi" ja kirjastoksi valitaan Jyväskylä.

Karttalinkkejä

Jyväskylän karttapalvelu
Karttapaikka
Retkikarttoja*
Google Maps


Pikalinkkejä

 • Yhteystiedot:
  Jyväskylän kaupunginkirjasto
  käyntiosoite:
  Vapaudenkatu 39–41
  PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta