Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Kulttuuripalvelut » Kulttuuripalveluiden uutiset » Jyväskylän kulttuuriluotsien neljäs Kulttuurisäteitä-tunnustus Marjo Rantaselle

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi
(sähköpostiosoite tavoittaa
koko henkilöstön)

Henkilökohtaiset osoitteet
löydät Yhteystiedot-sivulta.

10.7.2018

Jyväskylän kulttuuriluotsien neljäs Kulttuurisäteitä-tunnustus Marjo Rantaselle

Lähihoitaja ja kulttuuriluotsi Marjo Rantaselle luovutettiin Jyväskylän kulttuuriluotsien neljäs Kulttuurisäteitä-tunnustus 7. heinäkuuta. Tunnustus myönnettiin valtakunnallisen Taide ulkoilee -projektin rohkeasta ja idearikkaasta toteutuksesta Jyväskylässä.

Marjo Rantanen on toiminut aktiivisesti ja ansiokkaasti taiteen saavutettavuuden edistämiseksi Jyväskylässä. Taide-elämykset ovat tarjonneet jyväskyläläisille ikäihmisille sisältöä arkeen: samalla aktivoineet ja innostaneet sekä tuottaneet iloa. Yhteiset hetket taideteosten äärellä ovat luoneet merkityksellisiä hetkiä myös kotihoidon työntekijöille ja vapaaehtoisille. Marjo Rantanen on myös organisoinut Taidehetki ja ulkoiluretki -tapahtuman sekä Minä luen sinulle -kampanjan kierrokset Telkänhoivan kotihoidon asiakkaille, joilla on monia haasteita päästä kulttuurin äärelle. Rantasen työ osoittaa, että tarkoin aikataulutetussa kotihoidossa on mahdollista kohdata asiakkaita yksilöllisesti ja kulttuurisisältöjä hyödyntäen.

Taikusydän-yhteistyöverkoston ja Taiteen edistämiskeskuksen koordinoimassa valtakunnallisessa Taide ulkoilee -projektissa viedään taidetta ihmisten ilmoille sekä pyritään luomaan taiteen ympärille kiinnostavia kohtaamisia ja keskusteluja. Projektilla pyritään lisäämään taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta ja tietoisuutta taiteen hyvinvointivaikutuksista.

Kulttuurisäteitä jaettu vuodesta 2012

Kulttuurisäteitä-tunnustus tuo esiin tekijöitä ja taideprojekteja, joilla edistetään taiteen tasa-arvoista ja yhdenvertaista saatavuutta laitoksissa ja yhteisöissä asuville sekä heidän omaisilleen ja henkilökunnalle. Kaikilla on oikeus taiteeseen ja kulttuuriin ja niiden hyvää tekeviin vaikutuksiin.

Ensimmäisen Jyväskylän Kulttuuriluotsien myöntämän Kulttuurisäteitä-tunnustuksen sai Anu Jurvanen Ritoniityn palvelutalosta Erilaisuus luomakunnan rikkautena -yhteisöprojektista vuonna 2012. Toisen Kulttuurisäteitä-tunnustuksen sai Linda Kasteniemi 2014 Kuurojen palvelusäätiön Palvelukeskus Metsolassa ideoimastaan ja toteuttamastaan Leija-yhteisötaideprojektista. Kolmannen tunnustuksen sai 2016 Hanna Veander Läsnäoloa lähiympäristöstä -hankkeesta.

Lisätietoja:
kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitinen, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, p. 050 338 1114, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Taide ulkoilee -projektin verkkosivut*